Ne postoje loši ljudi već loši izbori: Psiholog objasnio najveći problem razvedenih žena

Prema nekim statistikama, žene su inicijatori razvoda čak u 70% slučajeva, a kada ih upitate koji su razlozi zbog kojih se žele razvesti većina će reći njihov muž. 


Mnoge kažu kako njihov muž ne zarađuje dovoljno, kako im je prestao ugađati i udovoljavati, kako ih je zanemario i prestao voljeti. Uglavnom je muškarac taj koji je loš. Vjerovatno se pitate zašto se to dešava? Zašto se odjednom ta dobra žena našla u kandžama lošeg muškarca? 

Danas je mnogo takvih primjera, ali je malo logičnih objašnjenja zašto se to dešava. Razmislite malo o svom brak, zar niste vas oboje birali jedno drugo. Voljeli ste se i zakleli ste se jedno drugome na vječnu ljubav. Tada ste jedno drugom bili savršeni. 



Mnoge žene kažu kako ih je njihov muž prevario. Cijelo vrijeme se pretvarao pa je tek u braku pokazao svoje pravo lice. Iako vam ovo može zvučati uvjerljivo uvijek postoji ono "ali". Zar nije žena sama sebi birala partnera i zašto bi se muškarac pretvarao a je neko drugi zarad ulaska u brak. 

Svaka žena će reći da je napravila najbolji izbor, ali da se razvodi dešavaju. Niko neće reći da se ona promijenila i da su neke njene navike prevladale. Kako to da se neka osoba koja je bila dobra na početku sama od sebe promijeni?



Uvijek mora postojati neki okidač koji se često krije upravo u karakteru žene. Ako je muž postao loš, onda ili ga je njegova žena dovela u takvu situaciju ili je od samog početka bio loš, trećeg nema. U ovom slučaju sva krivica ide na ženi jer ili nije znala da izabere pravog partnera ili je sama dovela svog muža u takvu situaciju. 

Mnoge žene imaju loše muževe iz jako specifičnih razloga, a često je upravo muž izgovor za sve njene neuspjehe. Jako je teško priznati vlastite neuspjehe, pa je mnogo lakše reći da je muž totalni promašaj. Uglavnom sve razvedene žene koje iniciraju razvod igraju ulogu žrtve i svu krivicu prebacuju na svog muža oslobađajući se svake odgovornosti. 

Zato je uvijek jako važno da budete iskreni prema sebi i da shvatite da ne postoje loši ljudi, postoje samo loši izbori.

Pokreće Blogger.