Ne manipuliši sa mužem koristeći uvijek isti trik, iznenadi ga novim - Pravila srećnog braka

Nije uvijek lako održati sreću i harmoniju u porodičnom životu. Uglavnom se na početku trudimo da sve funkcioniše kako treba, ali vremenom taj trud popušta. 


Psihologinja Ekaterina Fedorova smatra da je za ženu jako važno da nauči neka pravila i da ih se pridržava ukoliko želi da u njenom braku i porodičnom životu vlada mir i harmonija. Pa da vidimo o kakvim pravilima je riječ. 

1. Nemojte uvijek pokušavati manipulisati sa svojim mužem na isti način koristeći isti trik deset godina. Smislite nešto novo, iznenadite ga. Muškarci vole žene koje su nepredvidive. Pokušajte biti drugačiji, negdje pokažite slabost, negdje se našalite. 



2. Ne spominjite bivše, ne gledajte u druge muškarce. Nemojte svom mužu davati razlog da sumnja u vas. Budete li stalno gledali za drugim muškarcima vremenom osjećanja prema vašem mužu mogu nestati. Sva vaša pažnja treba da bude usmjerena samo na jednog muškarca, vašeg muža. 

3. Kada ste na poslu budite poslovna žena, a kod kuće budite nježna žena; Kada ste kod kuće sa svojim mužem budite nježni, pažljivi i brižni. Onu oštru poslovnu ženu ostavite na poslu. 4. Ne zapostavljajte svoj život i svoje hobije; Žena treba da ima svoj život i svoje hobije. 



Ne smije slijepo da se posveti mužu i porodici. Muškarci vole kada se njihova žena usavršava i razvija. 5. Ako primjetite da se strast između vas smanjuje pokušajte nešto novo; Kada strast počne da se smanjuje to nikako ne smijete ignorisati. 

Pokušajte unijeti neku novinu u vašu vezu i ponovo zapaliti staru vatru. Tako ćete spriječiti da vaš muž traži sa strane ono što mu nedostaje u vašoj vezi. 6. Nemojte se truditi da izgledate savršeno 24 sata dnevno; Jako je važno da stvorit udobnu i ugodnu atmosferu u svom domu u kojoj ćete se oboje osjećati dobro. 

Budete li stalno razmišljali o tome da impresionirate svog muža vremenom ćete se samo početi nervirati. 7. Prevara ne rješava probleme; Prevara je često posljedica problema koji se javljaju u braku i nikako ne može riješiti te probleme. 

Prevara vam neće pomoći da učvrstite vaš brak samo će ga još više razoriti. 8. Žena treba da izdržava muža; Žena ne treba zahtjevati od svog muža da je uzdržava ako trenutno nije u mogućnosti već ona sama treba da mu ponudi svoju pomoć. 

9. Mudra žena bi trebala biti u stanju čekati; Mudra žena je strpljiva i ne očekuje od muškarca da uradi sve što ona želi odmah. Zato je jako važno držati korak sa svojim mužem, malo se ograničiti i čekati. 10. Morate razviti jaku vezu sa muškarcem; Jako je važno da sa svojim mužem razvijete jaku nematerijanu vezu. 

Ako se vaš muž prema vama ponaša loše to nije problem vašeg muža, već vaš lični problem. Vi i vaš muškarac biste trebali savršeno da se dopunjujete i razumijete. Nemojte da vaša veza bude nakrivljena kao toranj u Pizi, neka bude ispunjena ljubavlju, razumijevanjem i odgovornošću.

Pokreće Blogger.