Najbolja odjeća i skup nakit su bezvrijedni ako ne vodite računa o sebi - Dior o otmjenim ženama

Ne postoje ružne žene, postoje samo žene koje ne brinu o sebi i ne trude se da izgledaju lijepo i privlačno. Svaka žena je drugačija i posebna na svoj način, ali generalno žene možemo podijeliti u tri grupe. 


U prvu grupu spadaju žene koje uvijek vode računa o sebi i svom izgledu. Redovno posjećuju salone za uljpšavanje i vode mnogo pažnje o svojoj garderobi i cjelokupnom izgledu. Ove žene uglavnom troše mnogo novca i vremena na svoj izgled. 

U drugu grupu spadaju žene kojima je izgled sporedna stvar u životu. Njih nije briga što im je nokat pukao, što je izrastak od farbanja već postao jako primjetan ili što već treći dan izlaze iz kuće neoprane kose. Ove žene se ne šminkaju svaki dan, biraju odjeću koja je praktična i udobna te ne troše novac na skupe tretmane i kozmetiku. 



Vole i prihvataju sebe takve kakve jesu i smatraju da tu takve najljepše U treću grupu spadaju žene koje koje se svim silama trude da budu lijepe i privlačne, ali im to ne polazi za rukom. Razlog tome je uglavnom njihovo nisko samopoštovanje i mišljenje da su sve druge žene ljepše i privlačnije od njih.

Misle da ih muškarci ne primjećuju i da će uvijek radije izabrati neku drugu. Postoje i one žene koje znaju napraviti ravnotežu, koje su svjesne svojih kvaliteta i znaju kako ih naglasiti. Ne prate modu, ali imaju izgrađen svoj stil. 



Christian Dior je  na vrlo precizan način izrazio svoju ideju o izgledu nježnijeg pola. "Elegancija je u dotjerivanju. Najbolja odjeća, najskuplji nakit i kozmetika su bezvrijedni ako ne vodite računa o sebi." Njegovanost i briga o sebi je prva stvar na koju svaka žena u bilo kojoj dobi treba obratiti pažnju. 

Žena treba da vodi računa o svom fizičkom izgledu i ne smije dozvoliti sebi da ima višak kilograma. To prije svega nije dobro za zdravlje žene, ali ni za njen izgled. Ako niste u mogućnosti da posjećujete teretanu ili da se bavite nekim sportom, možete poraditi na svojoj ishrani i promjeniti loše navike. Takođe, možete uključiti u svoju svakodnevnicu lagane šetnje. 

Christian Dior ima jednu jako zanimljivu izjavu na ovu temu, a u kojoj ima mnogo istine, a glasi ovako: "Svako pojedeno parče ostaje u ustima dva minuta, dva sata u stomaku i dva mjeseca na bokovima…" Žena treba da bude lijepa i srećna, treba da joj se sviđa odraz koji vidi u ogledalu. Zapamtite da su žene ljepši pol i da one uljepšavaju ovaj svijet.

Pokreće Blogger.