Kakve žene će biti srećne pored svojih muževa: Poučan citat koji će razumjeti samo mudre žene

Mnogi će sigurno reći da žena, ako želi biti srećna pored svog muža, treba da voli svog muža, da ga poštuje, da ne bude ljubomorna i da ne pravi skandale. 


Međutim, to je samo djelimično tačno. Poznajem mnogo žena koje su voljele i poštovale svoje muževe, koje nisu pravile svojim muževima ljubomorne scene, ali to nije bilo dovoljno za srećan brak. Poznajem jedan bračni par koji je u bio u braku skoro trideset godina, a razveli su se nakon toliko godina zajedničkog života. 

Muškarac je pronašao ženu koja je bila sve ono što njegova bivša žena nije bila. Supruga je bila lijepa, pametna, obrazovana i samouvjerena žena koja voli i cijeni sebe. Uvijek se trudila da ona i muž budu ravnopravni u svemu. Nakon razvoda ona se nije ponovo udavala. 



Živjela je sama i kako se činilo bila je jako srećna i zadovoljna. Za raliku od nje, njen muž nije imao srećan život. Sve ono šta mu je njegova bivša žena pružala, u ovom braku nije dobio. Nije mu bilo dozvoljeno da radi bilo šta, da se petlja u domaćinstvo i kućne poslove. 

Govorili su mu kako on od toga ništa ne zna. Nije mu bilo dozvoljeno da bude glava porodice, da bude vođa u porodici jer je zarađivao manje od svoje tadašnje žene. I sam je bio kriv za sve. Kakav je to čovjek koji ne može uzeti stvari u svoje ruke. 



Pametnim i jakim ženama je ponekad teško naći jakog muškarca koji će ih pratiti u korak kroz život. Ponekad se muškarci pored takvih žena opuste. Veoma rijetko žena nađe zaista jakog muškarca koji je spreman da bude vođa i da vodi. 

Jednom sam od jedne bake čula jako zanimljive riječi koje su mi ostale duboko urezane u misli. Ona je govorila kako je slabost ono što će usrećiti ženu. Govorila je: "Ja sam uvijek bila tiha, mirna i susretljiva. Kao miš pod metlom.

Bila sam poslušna i mislim da je ženska sreća u poslušnosti. Ali malo žena zna koliko je zadovoljstvo pratiti nekoga i poslušati nekoga." Za ženu je jako važno da bude susretljiva prema svom muškarcu, da dozvoli muškarcu da se osjeća superiorno. 

Ako je muškarac mudar on će znati da vodi ženu i da bude glava porodice. Muškarcima je teško prihvatiti da je žena superiornija u odnosu na njih. Muškarac treba da poštuje svoju ženu, treba da brine o njoj, da je štiti. On prema njoj treba da se ponaša kao otac, brak i na kraju kao muž. 

 Muškarac treba da zarađuje više od svoje žene, a ona ne bi trebala biti viša od njega po položaju. Inače, ovo nije porodica. Ako je muškarac vođa i glava porodice samo tada će žena pored njega biti srećna.

Pokreće Blogger.