Kako pravilno zaželjeti želju da se ostvari: Odgovor se može naći u 5 mudrih izjava M. Litvaka

Svako od nas ima neki san, ali često nam se iz nekog razloga ti naši snovi ne ostvaruju. 


Poznati psiholog Mihail Litvak je vjerovao da svako od nas ima tu sposobnost da ide naprijed i savladava prepreke, ali ako je ta sposobnost u procesu odgoja potiskivana male su šanse da ćete uspjeti ostvariti svoje ciljeve i snove. 

U nastavku pročitajne nekoliko savjeta ovog poznatog psihologa koji bi vam mogli pomoći da ostvarite svoje snove. 1. "Kada birate neki cilj morate dobro poznavati put koji će vas odvesti do njega." Neki ljudi znaju šta žele, ali ne znaju kako doći do tog cilje. 



Nekako se čini da uvijek idu u pogrešnom smijeru. To se dešava zato što svjesno biramo ciljeve, ali nesvjesno idemo u pogrešnom smijeru i ovaj nesvjesni dio uglavnom pobjeđuje. Ako želite postići svoj cilj jako je važno da se pozabavimo sa tim ukoliko želimo postići svoj cilj. 

2. "Postavite samo najviše, velike, ali realne ciljeve, jer samo jedan put vodi do malog cilja, a mnogo puteva do velikog" Uvijek težite najvećim ciljevima. Nije važno ako ih ne postignete, steći ćete toliko iskustva i vještina da ćete na kraju ipak napraviti nešto dobro. 



3. "Ako želite biti srećni razvijte svoje vještine." Nema većeg zadovoljstva nego koristiti svoje vještine i talente i osjetiti ih. Zato se nemojte fokusirati na svoje nedostatke. Fokusirajte se na svoje talente i vještine i razvijajte ih. 

4. "Kada nešto planirate, ponašajte se kao da ste to već postigli, ali budite spremni na činjenicu da to nećete ostvariti." Mi se ponašamo u skladu sa svojom vjerom, ali toga često nismo ni svjesni. Samo oni koji vjeruju u svoj uspijeh mogu uspijeti.

5. "Postavite cilj i idite ka njemu. Nemojte se plašiti da zalutate. Glavna stvar je potražiti i otići. U svakom slučaju, naći ćete nešto i doći ćete negdje. Uostalom, Kolumbo je tražio Indiju i otkrio Ameriku."

Pokreće Blogger.