Kako pravilno aktivirati feng shui zonu bogarstva: Kaktus može blokirati protok energije novca

Prema feng shui filozofiji vjeruje se da postoji način da privučete bogatstvo i novac u svoj dom. Sve što biste trebali uraditi jeste aktivirati zonu bogatstva u vašem domu i napraviti neke manje promjene.


Prvo mjesto koje je odgovorno za bogatstvo je dnevna soba. Ovo mjesto je posebno važno jer se energija u njemu ne zadržava dugo već stalno kruži, pa je jako važno osigurati joj nesmetan protok. Drugo mjesto u vašem domu koje je povezano sa bogatstvom je hodnik. 

Hodnik povezuje cijeli vaš dom, a posebnu pažnju bi trebali obratiti na vrata. Radna soba je sledeća prostorija na koju biste trebali obratiti posebnu pažnju jer je ovo mjesto na kome radite. Jako je važno dobro poznavati feng shui elemente koji su povezani sa bogatstvom. 



Element koji je povezan sa uspjehom, bogatstvom i kupovinom je voda, a pomoćni elementi su drvo i zemlja. Da biste privukli bogatstvo u svoj dom važno je staviti akvarijum sa ribama ili kornjačama. Možete staviti i mini fontanu. 

Takođe, možete u dnevnu sobu staviti sliku rijeke, vodopada ili okeana. Slika mora biti okačena na desmom zidu ako ste leđima okrenuti prema ulaznim vratima. Element drveta i zemlje možete unijeti tako što ćete u dnevnu sobu staviti biljke kao što su drvo novca, ljubičica ili oleander. 



Bršljen je jako dobar zaštitnik kuće, ali takođe može privući i neke neželjene probleme. Zelena, plava i smeđa boja su najpogodnije boje za zidove, dok je crvena pogodna za vrata ili tapete u hodniku. Na vrata takođe možete objesiti crvenu traku koja će aktivirati kretanje finansijski tokova. 

Potkovica je simbol sreće. Možete je okačiti u hodnik sa krakovima okrenutim prema gore. Feniks je simnol snage, postojanposti i sreće. On vam može pomoći da donesete važne odluke u teškim trenucima i izoštrite svoje liderske vještine. 

Žaba novca se moža staviti bio gdje u bilo kojoj zoni novca. Njen zadatak je da uveća novac. Može vam pomoći da uštedite više novca. Ako želite pravilno aktivirati svoju zonu novca jako je važno da redovono čistite svoj dom te da se riješite svega nepotrebnog. 

Redovnim čišćenjem ćete lakše privući sreću i uspijeh. U zonu bogatstva nikako ne biste trebali stavljati kaktuse jer oni mogu blokirati protok energije. Kaktuse stavite na prozor spavaće sobe ili u kuhinju kako biste se zaštitili od negativne energije koja dolazi iz vana. 

Ukoliko niste u mogućnosti da sebi nabavite figuricu žabe, sove, feniksa, zmaja možete okačiti sliku na zid sa ovim elementima. U zonu bogatstva možete staviti novčiće pored ogledala u hodniku, na stolu u dnevnoj sobi ili kancelariji. Ogledalo je najbolje staviti u hodnik na zid bočno od vrata. 

Nikako ne smijete ogledalo stavljati nasuprot vrata jer ona reflektuju energiju pa je bolje da je reflektuju unutra nego vani, jer uglavnom pozitivna kreativna Qi energija dolazi sa strane vrata.

Pokreće Blogger.