Kada počnu svađe oko novca tu je često kraj - 10 navika koje mogu biti loše po vašu vezu

Ponekad se jednostavno desi da budemo u vezi sa pogrešnom osobom u pogrešno vrijeme, ali veoma često veza završava iz trazloga što partneri imaju neke loše navike. 


Naše loše navike u velikoj mjeri mogu uticati na našu vezu i biti razlog njenog završetka. Ako želite to izbjeći pokušajte da poradite na svojim navikama i pokušate da popravite loše navike koje bi mogle negativno uticati na vaš odnos sa partnerom i vašu vezu. 

1. Uvijek mislite samo na najgore; Da li ste neko ko optužuje svog partnera za nevjeru čim zakasni pola sata sa posla? Sumnja može jako brzo pokvariti ček i naizgled najjaču vezu. Ne možete tek tako optuživati svog partnera za bilo šta. 



Morate imati dokaze i osnove za optužbu. 2. Ne pozdravljate se kada dođete kući; Ako se vi i vaš partner ne javite jedno drugome kada dođete kući sa posla to je jasan znak da između vas postoji problem u komunikaciji. 

Pozdravite svog partnera kada dođete kući ,agrlite ga i poljubite. To će pozitivno djelovati na vašu vezu. 3. Često ste neraspoloženi; Ako ste često loše volje i loše ste raspoloženi, to može jako negativno uticati na vašu vezu. Vaš partner neće zauivijek slušatri vaše ginđane i vaše trpiti vaše loše raspoloženje.



4. Raspravljate se oko novca; Novac je jedan od najčešći uzroka razvoda braka. Kada vi i vaš partner počnete da se svađate oko novca to često može da znači kraj veze. Nemojte shvatati lično ako vam vaš partner skrene pažnju da previše trošite, ali isto tako vaš partner to ne bi trebao shvatati lično. 

Novac je ozbiljna stvar i o njemu treba ozbiljno da se razgovara. 5. Više vremena provodite sa telefonom u rukama nego sa partnerom; Ako ste u vezi svoje vrijeme treba da posvetite svom partneru, a ne da stalno visite na telefonu. 

Ako vam je vaš telefon preči od vašeg partnera vaša veza tako neće moći dugo funkcionisati. 6. Često lažete; Poneka nevina laž je dozvoljena u vezi, ali ne smijete dozvoliti da vam to pređe u naviku. Jako je važno da budete iskreni sa svojim partnerom, a ako imate potrebu da ga lažete to nikako nije dobro.

Bolje je da kažete istinu nego da je vaš partner kasnije sam sazna. 7. Gurate probleme pod tepih; Svađe u vezi nikako nisu normalna stva i to je nešto o čemu treba da se razgovara i da se riješi. Ako svaki problem gurate pod tepih, ako se poslije svake svađe ponašate kao da se ništa nije desilo i ne razgovarate više o tome, vremenom će se toga nakupiti previše, a tada može biti prekasno da se vaša veza spasi.

8. Ne govorite šta mislite; Ne možete uvijek očekivati da vam vaš partner čita misli i da razumije svaki vaš nagovještaj. Ako želite da vas partner zagrli, recite to. Uvijek kažite šta želite i nemojte očekivati od svog partnera da pogađa. 9. Ismijavate svog partnera; Čak i bezazlena šala na račun izgleda vašeg partnera može biti loša. 

Iako vam se ne čini tako, to ga može jako povrijediti. Zato budite jako pažljivi kada krotikuje izgled svog partnera. 10. Ne brinete jedno o drugome; U zdravoj vezi partneri brinu jedni o drugima. Vi i vaš partner bi trebali uvijek biti oslonac i podrška jedno drugome. Ako to nije slučaj vaša veza neće dugo trajati.

Pokreće Blogger.