Kada muškarac počinje gubiti interesovanje za ženu - Stihovi Shakespeare koji puno govore

"Veliko pitanje koje još nije odgovoreno i koje još uvijek ne mogu da odgovorim uprkos trideset godina moga istraživanja ženske duše je: "Šta žena zaista hoće?" Frojd. 


Mnogi muškarci vjekovima pokušavaju da shvate šta žene žele, ali ni najvećim intelektualcima ovog svijeta to nije pošlo za rukom. Nisu samo žene te koje neznaju šta žele, često ni sami muškarci ne znaju šta žele. Traže jedno, a onda pronađu nešto sasvim suprotno. 

Često uvjeravaju i sebe i druge da je sve u redu u njihovoj vezi, ali osjećaju da nešto nedostaje. Traže nježnu i brižnu ženu koja će ih voljeti i brinuti se o njima, a nađu ženu koja ne izlazi iz kuhinje i ne obraća pažnju na njega. 



Ne postoji jasno pravilo kako se žena treba ponašati da bi se svidjela muškarcu jer svaki muškarac voli nešto drugačije kod žene. Neki muškarci vole vitke, zgodne žene, a često gledaju punijim damama koje nisu ni nalik oneme šta traže. Jednoj mojoj radnoj kolegicki se godinu dana udvarao jedan radni kolega. 

Ona na početku nije obraćala mnogo pažnje na njegovo udvaranje. Nakon nekog vremena se zainteresovala ua njega, ali to nije željela odmah otkriti jer je željela ispitati teren. Kodinu dana kasnije su izašli na večeru i počeli su da se viđaju. 



Ispočetka su se činili jako srećni, ali njihova sreća nije dugo trajala. Nekoliko mjeseci kasnije muškarac je rekao da mu je teško sa njom i razišli su se. Moja kolegica je ostala sama i priznala da ovo nije prvi put da je muškarci ostavljaju za kratko vrijeme. 

Shakespeare ima stihove koji jako lijepo objašnjavaju ovu situaciju zašto muškarac gubi interesovanje za ženu. "Za sve zaljubljene je korisno da znaju ovo:Čovek hvali ono što želi da uzme. Ali, čim dostigne granicu želja, blijedi žar molitava i snova."

Pokreće Blogger.