Iz ugla jedne žene: Ako želite da vas muškarac poštuje, ne isključujte 2 stvari iz svog života

Veoma često se dešava da muškarac na početku veze cijeni i poštuje ženu, a kako veza napreduje to poštovanje nestaje. 


To se dešava iz razloga što na početku veze jasno znamo svoju vrijednost i ne kršimo je. Tačno znamo šta želimo i šta nam odgovara te smo otvoreniji prema partneru. Onda se zaljubimo, stavimo ružičaste naočele i poletimo zaboravljajući na sebe. 

Na početku veze smo otvoreniji, jasno izražavamo svoje misli i osjećanja, ali onda kako veza odmiče prestajemo raditi mnoge stvari najčešće iz straha da ne izgubimo osobu do koje nam je stalo. Počinjemo da slušamo i prihvatamo mišljenje partnera i počinjemo raditi sve kako bi se naš partner osjećao dobro i ugodno. 



Polako prestajemo biti svoji i postajemo neko drugi, prestajemo voljeti sebe i pretvaramo se u nekoga pored koga se naš partner osjeća dobro, ali ne i mi. Kada ne volite sebe, ni drugi vas neće voljeti. To je nešto što često zaboravljamo. 

Ako ne cijenite sebe ni drugi vas neće cijeniti i poštovati. Samo ako ste u stanju jasno postaviti svoje granice tada se možete zaštititi od lošeg ponašanja svog partnera. Kada poštujete svoje emocije i kada se ne plašite da ih izrazite, druga osoba ih neće moći omalovažavati i umanjivati. 



Osoba koja vas voli vas neće dovesti u situaciju da burno reagujete jer će imati poštovanja prema vama i vašim emocijama. Zato je jako važno ako želite da vas muškarac poštuje, da obratite pažnju na dvije stvari. 1. Znajte svoju vrijednost kao osobe; Ako nekoga poštujete vi vodite računa o njemu i ne iskorištavate ga. 

Da li se pored svog partnera osjećate kao da ste manje važni, kao da vam je važnije kako je njemu i kako se on osjeća? Mislite li da je vaš partner mnogo pametniji i tlentovaniji od vas? Ako je vaš odgovor pozitivan onda je vrijene da vratite svoju vrijednost tamo gdje joj je mjesto. 

2. Nikada ne dozvolite da se osjećate da ste manje važnim; Svaka osoba ima pravo na svoje mišljenje i svoja osjećanja. Nemojte se skrivati od ostatka svijeta. Ne skrivajte svoje vrline i talente od drugih. Zapamtite da muškarci vole i poštuju žene koje poštuju i vole sebe. 

Vole žene koje znaju svoju vrijednost. Muškarci vole žene koje znaju da se zauzmu za sebe jer ako ste sposobni voljeti sebe, poštovati sebe i svoje granice, ako se ne plašite izraziti svoje mišljene vi ste žena koja poštuje sebe i zna svoju vrijednost.

Pokreće Blogger.