Budi mu zanimljiva i neće te zamijeniti - 4 glavne greške udatih žena koje mogu voditi do razvod

Kada se jedan moj radni kolega razveo od svoje žene svi smo bili iznenađeni jer smo svi smatrali da je on jedan od rijetkih koji ima lijep i srećan brak. 


Na posao je uvijek dolazio čist i ispeglan, a njegova supruga mu je svaki dan spremala svježu domaću užinu. Njegova bivša žena je bila jako ekonomična i brižna, ali to nije bilo dovoljno. Svi smo bili jako iznenađeni kada smo saznali da je taj naš kolega zaljubljen u drugu ženu zbog koje je ostavio svoju suprugu. 

Sa takvom strašću je opisivao tu ženu. rako je da je vatrena, vesela, da ne sjedi mirno i da je drugačija.. Govorio je da je jako osjećajna, da voli život i da je uvijek sa nečim zauzeta. Tada sam shvatila da muškarcima uopšte nije potrebna kućna pomoćnica, potrebna im je strast. 



Postoje neke velike greške koje mnoge žene prave u braku, često nesvjesno, a koje mogu dovesti do razvoda braka, a da biste ih izbjegli bilo bi dobro poslušati sljedeće savjete. 1. Promijenite taktiku i igru, stara mu je dosadila. Uradite nešto novo. 

Budite muškarcu novi i zanimljivi. Promijenite frizuru, našminkajte se i sredite. Napravite nešto novo. Život se mora mijenjati i razvijati. Ako muškarac svaki dan gleda istu sliku ispred sebe, čak i ako je voli, jednog dana će poželjeti da je promijeni. 



Ako na vrijeme ne napravite neku promjenu u svom životu velike su šanse da bi vaš muškarac mogao otići drugoj. Ponekad je dovoljna i mala promjena da vaš muškarac počne drugačije da vas gleda. Iako muškarci cijene brigu i udobnost zapamtite da oni vole očima. 

2. Ako se en brinete o sebi bićete primorane da se brinete o svom mužu. Prije ili kasnije muškarac će se umoriti od gledanja uvijek u istu zapuštenu ženu koja je zaboravila da brine sebi. Zbog toga će potražiti drugu koja možda neće biti toliko brižna i ekonomična. 

3. Obucite se lijepo kod kuće. Riješite se starog iznošenog džepmera, pocijepane trenerke i isflekanih majica. Nemojte tjerati svog muža da vas gleda u takvom stanju. Žena treba da izgleda lijepa svaki dan čak i kada je sama kod kuće. 

Nemojte misliti da možete slobodno sjediti kod kuće u iscjepanoj trenerci i da vas niko ne vidi. Vidi vas vaš muž i sigurno mu se neće svidjeti taj prizor. Vaš muškarac će se svaki put oduševiti kada vas vidi sređenu zapamtite to jer on takvu želi da vas gleda svaki dan. 

4. Žena treba da brine o svom tijelu, svojoj odjeći i svom cjelokupnom izgledu. Nemojte govoriti da nemate vremena za sebe jer uvijek možete naći nekoliko minuta da se sredite i dotjerate. Važno je samo da imate želju i volju, a ko ima želju i volju nađe način. Zato nemojte tražiti razne izgovore već posvetite malo vremena sebi . To bi moglo imati jako dobar uticaj na vaš brak.

Pokreće Blogger.