Nije poenta izgledati sjajno, već se osjećati sjajno - 4 načina kako se žene mijenjaju sa godinama

Jedan moj prijatelj mi je ispričao kako je nedavno sreo svoju staru ljubav iz mladih dana. Rekao je kako ne može podnijeti da je vidi kako stari. 


Žene se mijenjaju i to je nešto što moramo prihvatiti i živjeti sa tim. To je nešto što ne možemo promijeniti, ali možemo svoj život učiniti zanimljivijim i srećnijim. Naša sreća zavisi od toga kako prihvatamo sebe i svoje godine, i kada to uspijete možete biti istinski srećni. 

1. Žena nakon 40te je toliko samostalna da sama može da odlučuje koliko ima godina i gdje se nalazi njen struk. Žene su u svojim 20im i 30im više fokusirane na svoj fizički izgled, ali kada uđu u 40te žene svoj fokus počinju da prebacuju na svoje unutrašnje stanje. 



Žene u zreloj dobi su mnogo manje fokusirane na svoj fizički izgled, a više se fokusiraju na pronalaženje unutrašnjeg mira i harmonije. 2. Zrele žene postaju same sebi muškarci svojih snova; Žene u zreloj dobi su već odavno prestale vjerovati u bajke i znaju da im nije potreban muškarac da bi njihov život učinio srećnijim i ispunjenijim. 

One sa godinama razvijaju u sebi neke muške osobine kao što su odlučnost, otpornost i sposobnost da se zauzmu za sebe koje im olakšavaju život. 3. Postoji posebno mjesto u paklu za žene koje ne pomažu ženama; Žene tek u zreloj dobi počinju da se identifikuju sa svojim polom. 



U mladosti su mnoge žene zavidne drugim ženama na mnogo čemu, ali sa godinama to počinje da se mijenja. Žene tek u zreloj dobi počinju da prihvataju druge žene, da grade bolji odnos sa njima i postaju mekše prema drugim ženama. 

4. Najviše gubimo jer se bojimo izgubiti; Koliko je žena sposobna da se nosi sa svojim gubicima zavisi od njeog emocionalnog stanja u zreloj dobi. Kada dođu u zrelu dob žene počinju da se suočavaju sa raznim gubicima, od gubitka, roditelja, posla i slično. 

Od njenog emocionalnog stanja zavisi kako će ona podnijeti sve te gubitke. Što se više plašimo da nešto izgubimo teže ćemo podnijeti taj gubitak. Zato je za ženu jako važno da radi na sebi i svom mentalnom zdravlju.

Pokreće Blogger.