Ne sramite se svojih godina - Budite ponosni na njih: 7 Savjeta za ljepotu 79godišnje manekenke

Malo je žena koje i u zreloj dobi izgledaju energično i privlačno i koje svojom pojavom plijene pažnju gdje god da se pojave. Jedna od njih je 79godišnja bivša medicinska sestra koja je u 72. godini postala model. 


Judith Boyd je kada je napunila 70 godina počela da plijeni pažnju na internetu svojim zanimljivih fotografijama,a ubrzo nakon toga je postala model. Prvo je počela da se fotografiše samo iz zabave, a vremenom je njena kreativnost počela izlaziti na površinu. 

Ubrzo je počela praviti jako zanimljive i moderne slike koje su je učinile zvijezdom interneta. Čitav svoj život je posvetila pomaganju drugima, ali nikada nije zaboravila na sebe. Donosimo vam 7 savjeta ove 79.godišnjakinje koji joj pomažu da izgleda svježe i energično. 



1. Dnevna rutina je važna; Judith potroši svaki dan oko 40 minuta na jutarnji i večernji tretman ljepote za cijelo tijelo. Što smo stariji trebamo više pažnje posvećivati njezi kože cijelog tijela, ali je isto jako važno na vrijeme početi brinuti o svojoj koži. 

Ona ističe da je jako važno koristiti kvalitetnu kozmetiku, ali da ne smijemo slijepo vjerovati reklamama. Kvalitetna kozmetika se može kupiti i po pristupačnim cijenama zato kupovini kozmetike morate pristupiti mudro. 



2. Nabavite osnovna sredstva za ljepotu; Žena u zrelim godinama treba da vodi mnogo računa o koži svog lica, a tri osnovne stvari koje bi svaka zrela žena trebala imati su serum sa C vitaminom, dobra hidratantna krema i krema za sunčanje. 

3. Zdrav način života; Najvažnija stvar za zdrav i mladolik izgled je fizička aktivnost i pravilna ishrana. Zdrava i uravnotežena ishrana će pomoći vašoj koži da izgleda dobro, a fizička aktivnost će vam pomoći da ostanete vitalni. 

4. Ne plašite se eksperimentisati; Nemojte se plašiti ničega novog i neobičnog. Čak i ako se pokaže da vam neke stvari ne stoje, uvijek ih možete zamijeniti drugima. 5. Napravite svoja pravila; Nemojte da vas godine sprječavaju da budete no što želite biti i da nosite ono što vam se sviđa. 

Nemojte dozvoliti da vam bilo ko nameće svoja pravila, već stvorite svoja. Tvoj izgled zavisi od tebe i nemoj tražiti izgovore. 6. Dobra šminka; Pravilan odabir šminke je jako važan i može u velikoj mjeri promijeniti cijeli vaš izgled. Judith šminku vidi kao umjetnost u kojoj uvijek treba da se usavršava i istražuje. 

7. Nemojte biti nevidljivi; Nemojte se stidjeti svojih godina i nemojte biti nevidljive. Nemojte misliti ta zato što ste u zrelim godinama da ne treba da pratite modu i da se lijepo oblačite i šminkate. Kada počnete tako da razmišljate tada počinjete da starite. Obucite se lijepu, neka vas ljudi primijete. Nemojte se pretvoriti u sivu sjenu žene koja ste nekad bili.

Pokreće Blogger.