Merkur u direktnom hodu do 10.05. - Blizanci kažite šta mislite, Djevice odredite prioritete

Planeta Merkur je 03. februara završila svoje prvo retrogradno kretanje i započela svoje direktno kretanje koje će trajati sve do 10. maja kada ponovo počinje da se kreće retrogradno. 


Period dok je Merkur u direktnom hodu je savršen period da unaprijedite sve svoje ideje u koje do sada niste bili sigurni. Ovo je takođe period u kome biste se trebali posvetiti svojim komunikacionim vještinama i poboljšati ih. 

Pogledajmo kako će Merkur u direktnom hodu uticati na svaki znak Zodijaka. Ovan: U periodu Merkurovog retrogradnog kretanja sve vaše veze kako ljubavne tako i prijateljske su bile pomalo uzdrmane. Sada ćete moći komunikaciju sa dragim ljudima poboljšati i učiniti vaš odnos boljim. 



Ovo je takođe dobar period da razmišljate o idejama koje bi vam mogle pomoći da unaprijedite svoju karijeru. Bik: U ovom periodu ćete napokon moći razmisliti o tome kako efikasno navesti ljude da podrže vaše ideje, ali morate biti sigurni da ono što radite, radite od srca. 

Ako ne volite posao koji radite možda je vrijeme da napravite neke promjene. Blizanci: Sada je vrijeme da kažete sve ono što želite, a o čemu ste do sada ćutali. Slobodno kažite šta vam smeta i nemojte se plašiti reakcije drugih ljudi. 



Ako vam ne odgovara način na koji seneki ljudi ponašaju prema vama sada je vrijeme da i vi promijenite način na kojis e ponašate prema njima. Rak: U ovom periodu biste mogli dobiti odgovore na neka pitanja koja vas muče. 

Ovo se posebno odnosi na vaš ljubavni život i odnos sa vašim partnerom. Ako ste se do sada osjećali pomalo nesigurno u svom ljubavnom životu, sada će se to promijeniti. Lav: Osobe rođene u znaku Lava će u ovom periodu preispitati svoje partnerske odnose, ali i svoje prioritete. 

Do sada ste se pomalo osjećali rasijano i niste se mogli organizovati, ali sada dolazi period u kome će neke stvari konačno leći na svoje mjesto. Djevica: Jako je važno da u ovom periodu budete pažljiviji i pravilno odredite svoje prioritete. 

Sada kada je Merkur krenuo direktno biće vam mnogo lakše da riješite neke stvari i rasčistite nesuglasice koje ste imali sa nekim dragim ljudima. Vaga: Ovo je period u kome ćete jasnije vidjeti neke stvari i u kome ćete se lakše nositi sa mnogim situacijama koje vam prije nisu bile prijatne.

Sada ćete se mnogo lakše nositi sa preprekama koje vam se nađu na putu. Škorpija: Ako ste se do sada suzdržavali od nekih stvari i riječi, sada dolazi period kada ćete moći bez straha reći sve ono što mislite i što vam je na duši. 

Strijelac: Sada je vrijeme da efikasnije organizujete svoje vrijeme kako biste sve svoje obaveze mogli završiti u zadatom roku. Dobra organitacija je jako važna, zato se podrudite da dobro organizujete svoje poslove. Jarac: Ovo je vrijeme kada ćete napokon moći realizovati neke ideje koje već neko vrijeme imate, ali ih iz nekog razloga do sada niste uspjeli realizovati. 

Vaš produktivni način razmišljanja će sada biti jako izražen što će vam biti od velike pomoći. Vodolija: Ovo je period u kome bi vm se mogle pružiti brojne prilike kako u karijeri tako i u privatnom životu. Sada ćete moći jasnije da predstavite svoje ideje nekim važnim ljudima. Ribe: Osobe rođene u znaku Ribe će u ovom periodu moći podijeliti svoje misli sa ljudima koji su im dragi.

Oni su vam uvijek velika podrška zato uvijek imate potrebu sve što vam je važno da podijelite sa njima. Međutim, budite oprezni i nemojte nekim ljudima otkrivati svoje planove dok ne budete sigurni u njih.

Pokreće Blogger.