Lako je otići, treba imati snage ostati i boriti se: Kako sam oprostila nevjernom mužu i spaila brak

Čovjek mog života je imao aferu sa drugom ženom i time potpuno srušio povjerenje koje sam godinama imala u njega. 


Kada sam saznala da me prevario cijeli m oj svijet se srušio i mislila sam da se nikada neću oporaviti od toga. Bila sam šokirana kada sam saznala da je muškarac sa kojim sam bila tolike godine, spavao sa drugom ženom. 

Rekao je da se to desilo samo jednom te da ga grize savjest i osjeća veliku krivicu zbog toga. Nisam željela da znam detalje, samo sam željela da ova agonija što prije završi. Imala sam osjećaj kao da mi je neko isčupao srce iz grude i oduzeo glas jer nisam mogla ni riječi da izgovorim. 



Nisam znala kako da pronađem prave riječi i kako da reagujem na ono što sam upravo čula. Moj muž je uporno ponavljao da je to najgluplja stvar koju je napravio u životu jer je i sam znao da ne postoji objašnjenje za njegovu nevjeru. Vidjela sam koliko mu je teško i koliko se borio da mi sve prizna. 

Dugo mi je trebalo da se oporavim od svega toga, ali sam uspjela. Uspjela sam da održim svoju porodicu na okupu zbog sebe, svog djeteta i na kraju zbog svog muža. Afera koju je moj muž imao je trajala samo jednu noć, ne želim ulaziti u detalje i govoriti vam o toj ženi jer nije vrijedna spomena.



Kada su se strasti malo smirile i kada sam dobro razmislila o svemu, odlučila sam da ostanem pokušam spasiti svoj brak. Ono što me je podstaklo na takvu odluku je bilo iskreno pokajanje mog muža. Skoro svaki dan je pokušavao da mi pokaže koliko mu je žao zbog toga što je učinio i što me povrijedio. 

Znam da me voli kao što ja volim njega i znam da je ta naša ljubav bila vrijedna spašavanja. Znala sam da dugujem oboma još jednu šansu. Prvih nekoliko sedmica mi je bilo jako teško i bilo je trenutaka kada sam željela pobjeći, pokupiti stvari i otići, ali sam ostala. 

Znala sam da ni on, koliko god se trudio, a vjerujte mi trudio se, nije mogao učiniti ništa da se ja osjećam bolje. Bila sam ljuta na njega i on je to vidio, zato mi je u svemu popuštao. Nije želio da nakon toliko godina koje smo proveli zajedno izgubi ono što smo imali. 

Između nas je još uvijek bilo toliko ljubavi. Koliko god da sam bila povrijeđena nisam mogla otići jer nisam mogla zamisliti sebe u budućnosti bez njega. Nikada nisam požalila zbog svoje odluke da ostanem. Ponosna sam na sebe što sam odlučila da se borim za ljubav koju smo imali i koja i danas traje. 

Nisam željela tek tako baciti niz vodu svo to vrijeme koje smo proveli zajedno zbog jedne nepromišljene greške. Najlakše je pokupiti stvari i otići, treba imati snage ostati i boriti se za ljubav koju ste nekada imali.  Za mene će uvijek očuvanje moje porodice i borba za ljubav svog muža biti stvar na koju sam najviše ponosna.

Pokreće Blogger.