Izgovorene uvrede ne možete vratiti: 4 greške koje sam napravio kao muž - Sad sam bivši

Vjerujem da ce vam većina razvedenih muškaraca reći kako ono nisu ništa krivi za njihov razvod te da su glavni krivci za sve bile njihove žene. 


Imao sam pored sebe divnu ženu koja je dugo vremena trpjela moje loše ponašanje prema njoj. Nisam znao da cijeni ženu koju sam imao, a imao sam divnu ženu pored sebe, i sada sam bivši. Želim podijeliti sa vama greške koje sam ja činio u svom braku, a koje su dovele do mog razvoda. 

1. Ugojio sam se; Ne samo da sam se fizički ugojio i nabacio nekoliko kilograma, već sam se i psihički ulijenio u braku. Počeo sam svoj brak da uzimam zdravo za gotovo jer mi je u braku bilo previše dobro i udobno. 



Moj brak je od samog početka bio veoma lagan i mislio sam da smo moja supruga i ja savršeni jedno za drugo, ali sam pogriješio.I ona je griješila, ali ja sam uspio zabrljati toliko stvari da ni sam ne mogu sada da vjerujem. 

Da sam malo više razmišljao o svom braku i bio mu posvećen kao što sam bio posvećen svom poslu, vjerujem da bi stvari sada bile mnogo drugačije. Jedine tri stvari o kojima sam razmišljao su posao, novac i šta ću da jedem. 



O braku uopšte nisam razmišljao kao da nisam bio oženjen. Ako želite biti dobar muž svojoj ženi počnite obraćati više pažnje na nju i na svoj brak. Ako to ne učinite vaš brak je osuđen na propasat. 2. Uvijek sam mislio samo na lično zadovoljstvo; 

Moja supruga i ja smo imali redovan seksualni život u našem braku, ali sam tek poslije razvoda shvatio da sam uvijek vodio više računa o svom ličnom zadovoljstvu nego o njenom. Ja sam želio da uživam i nisam obraćao mnogo pažnje na to da li moja supruga takođe uživa. 3. Nisam pomagao oko računa; Bez obzira koliko vaša žena voli da vodi vaše domaćinstvo i troškove, nemojte joj dozvoliti da taj teret nosi sama. 

Nikada nisam bio od onih muškaraca koji ništa ne rade. Uvijek sam lijepo zarađivao, ali sam vođenje domaćinstva prepustio svojoj supruzi i nije me bilo briga kako će se snaći sa tim. Tu sam napravio veliku grešku. 

Bez obzira koliko žene vole da se osjećaju nezavisne i da imaju sve pod kontrolom, ponudite im svoju pomoć. 4. Rekao sam neke jako ružne stvari koje ne mogu vratiti; Izgovorena riječ se ne može vratiti. Možete se kajati zbog nje do kraja života, ali vi ste je izrekli i nema nazad. 

Mnogo puta sam uvrijedio svoju ženu i uputio joj jako ružne riječi zbog kojih se danas jako kajem. To je bio neki moj mehanizam odbrane kada god bismo se moja supruga i ja posvađali oko nečega. Tek kasnije sam shvatio koliko je to moje ponašanje bilo nezrelo i glupo te da sam tako stvorio samo još veći jaz između nas.

Pokreće Blogger.