Emocionalno zrele osobe ne zavide drugima - 5 stvari koje ih izdvajaju iz mase nezrelih ljudi

Ako želite pokazati da ste zrela osoba morate preuzeti odgovornost za svoj život, jer niko drugi to neće moći uraditi za vas. 


Emocionalno zrele osobe su sigurne u sebe, one uvijek dobro razmisle prije nego donesu bilo kakvu važnu odluku i nikada ne dozvoljavaju da ih njihova osjećanja ponesu. Emocionalno zrele osobe se izdvajaju od ostali po nekoliko stvari, da visimo o čemu se radi. 

1. Možete im vjerovati; Emocionalno zrele osobe vas nikada neće prevariti jer se tako ponašaju samo nezrele osobe. Kada vam nešto obećaju možete biti sigurni da će on ispuniti svoje obećanje. 2. Bez griže savjesti kažu "ne"; 



Svako od nas se trudi da bude dobra osoba, a da li ste se nekada zapitali da lije to vrijedno svog vašeg truda. Emocionalno zrele osobe će vam uvijek izaći u susret i pomoći će vam, ali će isto tako jasno reći ne ako im nešto ne odgovara i ako nešto ne žele raditi. 

Oni postavljaju jasne granice i žele da ih drugi poštuju. 3. Nije im potrebno odobrenje od drugih; Oni ne mare mnogo za tuđa mišljenja i nije im potrebno ničije odobrenje. Oni nikome ne sude po njihovom ponašanju već po njihovim djelima jer je to ono što je mnogo važnije. 



4. Oni ne zavide drugima; Emocionalno zrele osobe nisu zavidne i ne zavide drugima na njihovom uspjehu. Oni su apsolutno sposobni slaviti tuđe uspjehe kao svoje posebno ako se radi o ljudima koji su dio njihovog života i koji i m jako znače. 

5. Nisu samokritični; Emocionalno zrele osobe su svjesne da time što kritikuju sami sebe ne čine ništa dobro sebi. Umjesto da se kritikuju oni rade na sebi i trude se da poboljšaju stvari koje im se ne sviđaju. Oni znaju koliko je važno raditi na sebi i usavršavati se i to im je važnije od kritikovanja sebe.

Pokreće Blogger.