Budi sebi prioritet - Živi za sebe ne za druge: Životne lekcije koje učimo na teži način

Život nas uči važne životne lekcije koje često naučimo na teži načih ili često prekasno. Ponekad nam je potrebno mnogo vremena da nešto shvatimo, a ponekad neke stvari lako zaboravimo. 


Ponekad nam je potrebno da pogriješimo više puta prije nego što naučimo neku lekciju, ali jednom kada je naučimo možemo biti sigurni da smo naučili nešto važno. Želim podijeliti sa vama nekoliko važnih životnih lekcija koje bi bilo dobro da zapamtimo i ne zaboravimo. 

1. Uvijek je važno imati rezervni plan ako se slučajno desi da neke stvari krenu po zlu. Ako imate više rezervnoh opcija veće su šanse da ćete dobiti ono što želite. 2. Ako ne možete da nađete zajednički jezik sa nekom osobom, obiđite je. Nemojte kucati na zatvorena vrata. 



Ako su neka vrata predugo zatvorena krenite dalje i nađite ona koja su otvorena. Ne gubite vrijeme uzalud. 3. Zapamtite da ste vi najvažnija osoba u svom životu. Zato budite sebi prioritet i živite za sebe ne za druge. Ne dozvolite da vas vaša prošlost spriječi da imate dobru budućnost. 

4. Živite u sadašnjosti i ne gubite mnogo vremena razmišljajući oprišlosti i budućnosti. Našu prošlost ne možemo promijeniti, a ako ne živimo u sadašnjosti nikada nećemo imati budućnost. 5. Nikada ne osuđujte druge ljude već ih prihvatite takve kakvi jesu. 



Svaka osoba živi u skladu sa svojim mogućnostima i onako kako ona smatra da je najbolje. Da može živjeti drugačije, živjela bi. 6. Vaša najvažnija investicija treba da bude ulaganje u sebe. Kada se razvijamo duhovno, lakše se možemo razvijati i u drugim područjima. 

Ako je u nama tama i oko nas će biti tama. 7. Od načina na koji komuniciramo sa ljudima u velikoj mjeri zavisi naša budućnost. Uvijek moramo znati kuda nas naše riječi i djela mogu odvesti te svjesno pristupiti komunikaciji i odnosu sa drugim ljudima.

Pokreće Blogger.