Bolja je ružna istina nego lijepa laž - 5 razloga zašto neke žene ostaju slijepe na muževu nevjeru

Mnoge žene budu iznenađene kada saznaju da im je muž bio nevjeran iz razloga što često ne vide ili odbijaju da vide znakove koji su prethodili nevjeri. 


Mnoge žene se pretvaraju da ne vide šta se dešava u njihovoj vezi iz razloga što misle da će se tako zaštititi od bola. Kada smo uplašeni, povrijeđeni ili pod velikim stresom naš mozak ima funkciju da se prebaci na proces poricanja. 

Taj odbrambeni mehanizam nam omogućava da prihvatimo samo ono što možemo podnijeti kada osjetimo veliku bol. Naš mozak jednostavno ignoriše neke informacije kako bi nas zaštitio. Poricanjem nam takođe može pomoći da izbjegnemo neku traumatičnu situaciju. 



Ono umanjuje šok u nekim situacijama koje nam je teško obraditi. Često nam je potrebno vrijeme kako bismo prevazišli traumatičnu situaciju, ali nikako ne smijete dozvoliti da poricanje traje predugo. Ako potraje duže od 2-3 sedmice, morate skupiti snage da se suočite sa istinom koliko god vam teško bilo.

Ako mislite da poričete nevjeru svog partnera, ovih pet načina koje ćemo navesti u nastavku bi vam mogli pomoći da se suočite sa istinom. 1. Vjerujte da možete sve podnijeti; Saznanje da ste prevareni može biti jako bolno iskustvo, ali to nije nešto što će trajati zauvijek. 



Svaki bol traje samo privremeno. Jedan dan možete osjetiti veliku tugu i bijes, ali već drugog dana možete osjetiti olakšanje. Iako ponekad mislimo da ne možemo podnijeti neke stvari, istina je da možemo. Kada shvatite da možete podnijeti sve što vam život servira vidjećete koliko ste u stvari jaki.

2. Fokusirajte se na činjenice; Kada nešto poričemo mi u stvari jasno vidimo dokaze, ali ih ne možemo povezati. Ako imate bilo kakvu sumnju da vas partner vara razmislite malo o svom dostupnim činjenicama. Da li ste vidjeli neke znakove, da li ste vidjeli neke sumnjive poruke? 

Da li vaš partner često ostaje duže na poslu, Da li krije svoj telefon? Sve su to stvari koje bi vam mogle biti od pomoći da utvrdite vaše sumnje. 3. Slušajte svoju intuiciju; Žene su mnogo intuitivnije od muškaraca i lako mogu osjetiti kada nešto nije u redu. 

Čak i ako nemate dokaze koji bi mogli opravdati vaše sumnje, morate obratiti pažnju na upozorenja koja vam govore da nešto nije u redu i ne smijete ih zanemariti. 4. Znajte svoju vrijednost; Mnoge žene ignorišu nevjeru svog muža jer se bore sa unutrašnjim problemom vlastite vrijednosti. 

Morate poraditi na svom samopoštovanju i ne dozvoliti da vas sukob sa partnerom obeshrabri i utiče na vaše samopoštovanje. Ako vaš muž ne poštuje obavezu i obećanje koje ste dali jedno drugome, onda vas on ne zaslužuje. 5. Ne gubite vjeru u bolju budućnost; Nije lako naći hrabrosti i suočiti se sa istinom, posebno kada ste shvatili da ste sve poricali dugo vremena. 

Ali vjerujte mi da ćete na kraju ipak biti srećni što ste izabrali istinu, makar ona bila i ružna, i što niste nastavili da živite u laži. Zapamtite da je uvijek bolja ružna istine nego lijepa laž.

Pokreće Blogger.