Ako ne poštujete sebe ni drugi vas neće poštovati - 4 navike žena koje ne cijene sebe dovoljno

Naši roditelji su nas od malena učili da poštujemo druge, ali nas nisu naučili da prvo poštujemo sebe. 


Ako ne poštujete sebe ne možete očekivati od drugih da vas poštuju, a to je ono što svaka žena treba da zna. Žene koje ne poštuju sebe imaju četiri navike po kojima se prepoznaju, a koje često imaju veliki uticaj na njihovo samopouzdanje. 

1. Više brinu o tuđim životima nego o svom; Mnoge žene više pažnje posvećuju tuđim životima te im potajno zavide ili ih osuđuju. Ako kritikujete druge i zabadate nos u njihove živote samo gubite svoje dragocjeno vrijeme koje možete mnogo bolje iskoristiti. 



Bolje bi bilo da se fokusirate na sebe i svoj život te nađete načina da ga promijenite i poboljšate. 2. Loše se odnose prema drugima; Žena koja poštuje sebe poštuje i druge. Ako se loše ponašate prema drugima i omalovažavate ih ne možete očekivati da će se drugi prema vama odnositi sa poštovanjem. 

Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama i život će vam biti mnogo lakši. 3. Žele svima udovoljiti; Žene koje se uvijek trude da ugodi svima oko sebe nemaju mnogo poštovanja prema sebi. U želji da se svidi drugima žena gubi svoje "ja" i svoju suštinu. 



Ukoliko se ne prestanete truditi da budete onakvi kakvi drugi žele da budete, bićete nesrećni i živjećete tuđim životom, a ne svojim. 4. Uvijek se za sve izvinjava; Žena koja poštuje sebe će se izviniti samo onda kada je kriva. Slabe žene koje ne poštuju sebe se uvijek za sve izvinjavaju pa čak i onda kada nisu krive čime samo sebi čine veliku štetu.

Pokreće Blogger.