Nacrtane obrve mogu izgledati smiješno: Kako bi po muškom mišljenju trebala izgledati zrela žena

Kada žena uđe u zrele godine njeno tijelo prolazi kroz razne promjene. 


Često u ovoj dobi žene počinju osjećati da interesovanje muškaraca za njih opada, što ima veliki uticaj na njihovo samopouzdanje. U razgovoru sa svojim muškim prijateljima primjetila sam da postoje neke stvari koje im se kod zrelih žena ne sviđaju. 

1. Muškarci i žene različito gledaju na pojam njegovane žene. Prema mišljenju muškaraca njegovana žena je žena sa urednom kosom, prirodnim manikirom i laganom šminkom. Muškarci ne vole kada žene pretjeruju u nekim stvarima. 



Tako im žene sa predugim trepavicama i noktima te nacrtanim obrvama izgledaju smiješno. Takođe, muškarci ne vole na zrelim ženama vidjeti naduvana usta, više vole vidjeti prirodne usne. Što se tiče šminke, mnogi muškarci smatraju da žene u zreloj dobi često pretjeuju sa šminkom. 

Muškarci vole vidjeti prirodnu ljepotu žene, a ne ofarbano lice. 2. Muškarci vole odjeću koja naglašava ženske obline. Žene u zreloj dobio bi trebale birati odjeću u kojoj će njihova figura izgledati proporcionalno. Mnoge žene upravo pogrešnim odabirom odjeće učine sebe starijima nego što jesu. 



3. Osim što obraćaju mnogo pažnje na izgled žene, muškarci obraćaju mnogo pažnje i na njeno ponašanje. Sumorna i mrzovoljna žena neće privući pažnju muškarca, samo će ga otjerati od sebe. Vesele, doroćudne i aktivne žene su one koje privlače pažnju muškarca. 

Ni jedan muškarac neće željeti komunicirati sa ženom koja je uvijek nezadovoljna i loše raspoložena. Niko ne voli slišati stalne pritužbe i kuknjavu. Godine su samo broj ako je žena mlada u srcu. Samo takva žena će sa lakoćom privući pažnju svakog muškarca.

Pokreće Blogger.