Muškarci i žene različito doživljavaju krizu srednjih godina - 3 načina da prevaziđete krizno doba

Kada je u pitanju kriza srednjih godina, do skoro se samo spominjala kriza srednjih godina kod muškaraca, dok se kod žena, iako postoji, kriza srednjih godina zanemarivala. 


Kada uđe u krizu srednjih godina, kod žena se uglavnom dešavaju promjene kojih često ni same nisu svjesne. Žene jako rano počinju doživljavati starenje i često su toliko uplašene iako je realnost bolja od onoga što su očekivale. 

Upravo ulaskom u zrelu dob mnoge žene se zapuste te prestaju brinuti o sebi, dok neke tek tada počinju posvećivati više pažnje sebi i svom izgledu jer shvataju da godine prolaze i da nikada neće biti mlađe nego što su sada. 



Kod muškaraca je kriza srednjih godina više povezana sa želojm da se dokažu kako sebi tako i ljudima oko sebe. Mnogi tada počinju da se bave sportom, da odražavaju fizički izgled, a neki se u ovom dobu razvedu ili nađu mlađu ljubavnicu. 

Postoje tri veoma jednostavna i efikasna načina da prebrodite krizu srednjig godina, a u nastavku pogledajte koji su to. 1. Uspostavite kontrolu nas svojim životom; Ubično kada uđemo u krizu srednjih godina preplavi nas osjećaj da ne kontrolišemo svoj život. 



Naše tijelo pšočinje da se mijenja u svom ritmu i ne postoji način da ga zaustavimo. Upravo u ovom periodu naše zdravlje je u najrizičnijoj poziciji i veoma često se upravo u ovoj dobi počinju javljati neke tegobe na koje često ne možemo uticati. 

Zato je jako važno naći nešto što možete kontrolisati, kako bi sebi stvorili osjećaj kontrole. Upišite se na časove joge, krenite u tereranu, započnite renoviranje. Ako u svom životu možete kontrolisati samo jednu stvar uspjećete. 

2. Postavite sebi neki cilj; Ako ne možete sebi postaviti neki veći dugoročni cilj, postavite sebi više malih ciljeva koje ćete svakodnevno ispunjavati. Nemojte dozvoliti sebi da zaglavite u svakodnevnici i stvarima koje vam ne donose nikakvo zadovoljstvo ili korist. 

Ako uspijete napraviti samo jedan mali korak ka naprijed, ako postavite sebi i najmanji cilj, energija će se povećati i pojaviće se novo značenje u vašem životu. 3. Riješite se svega nepotrebnog; Kriza srednjih godina je metaforički slična situaciji kada leptir izlazi it čahure. 

Oslobađanje od staroga, umirućeg i otuđenog. To mogu biti neralna očekivanja, stvari i ljudi koji vam oduzimaju energiju i vrijeme. Riješite se toksičnih prijatelja, rođaka i svega onog što vam ne dozvoljava da krenete naprijed. Tek kada budete mogli krenuti naprijed bez bilo čega što bi vas moglo usporavati i sputavati moći ćete istinski uživati u životu koji je ispred vas. 

Kriza srednjih godina ne mora biti loša kako je mnogi opisuju i doživljavaju. Kriza srednjih godina može biti početak jednog lijepog životnog doba koje je ispred nas.

Pokreće Blogger.