Iz ugla jedne žene: Ni jedna majka ne bi trebala da se srami i da se izvinjava za 10 stvari

Mnoge žene, posebno one koje su skoro postale majke se često suočavaju sa brojnim izazovima i nadaju se da ih niko neće kritikovati zbog toga. 


Mnogi ljudi nažalost smatraju da nije primjereno da majka, na primjer, na javnom mjestu hrani ili doji svoje dijete, pa žene imaju potrebu da se izvinjavaju i srame svojih postupaka. Međutim, to nije nešto zbog čeka bi se trebali izvinjavati i skrivati. 

To je nešto normalni i prirodno i nešto što svaka majka radi za dobrobit svog djeteta. Pogledajmo koje su to još stvari kojih se ni jedna žena i majka ne bi trebala sramiti. 1. Način na koji hrani svoje dijete; Niko osim vas ne zna šta je najbolje za vaše dijete i niko ne bi smio da vam govori da li to radite ispravno ili pogrešno. 



Na vama je da odlučite da li ćete dojiti svoje dijete ili ćete ga hraniti adaptiranim mlijekom. Takođe ne biste osjećati krivicu ako dojite svoje dijete na javnom mjestu. 2. Ako nemate dovoljno novca; Mnogo je važniji način na koji odgajate svoje dijete. 

Sve što je vašem djetetu potrebno su vaša ljubav i pažnja, a ne skupe igračke. 3. Ako vam treba malo vremena za sebe; Mnoge žene žele provoditi što više vremena sa svojom bebom i to je u redu. Ali je takođe u redu ako želite odvojiti malo vremena za sebe i družiti se sa svojim prijateljicama. 



To nije nešto zbog čega treba da se osjećate loše. Odmor je ono što nam je svima potrebno. 4. Ako vaša kuća ne izgleda uredno; To što vaše suđe nije oprano ili veš složen vas ne čini lošom majkom. Nemojte osjećati potrebu da se izvinjavate zbog razbacanih igračaka jer će ih vaše dijete vjerovatno razbacati čim ih pokupite sa poda. 

5. Kako izgledate; Niko nema pravo da komentariše vaš izgled i ne morate žuriti da vratite svoje tijelo u formu kakvo je bilo prije nego što ste ostali trudni. Volite svoje tijelo. 6. Ako se ne osjećate srećno uvijek; Briga o djetetu podrazumjeva aktivnost 24 sata dnevno sedam dana u sedmici. Zato je u redu da se ponekad osjećate bespomoćno i iscrpljeno. 

Biti mama je najteži posao na svijetu. 7. Ako vam treba pomoć; Niste ništa manje dobra mama ako zatražite pomoć oko svog djeteta. Biti mama nije uvijek lako i ponekad nam je potreban neko ko bi nam bar na kratko mogao olakšati ovaj posao. 

8. Način na koji ste se porodili; Svaka žena ima pravo da bira kako će donijeti na svijet svoje dijete i zbog toga ne treba da se sramite i da se osjećate neugodno. Niste loša mama ako se niste porodili prirodnim putem ili ako ste svoje dijete dobili potpomognutom oplodnjom. 

Ono što je važno je da ste na svijet donijeli jedno malo nježno stvorenje. 9. Ako ne možete otići na neki zabavu; Kada postanete mama vaš život se mijenja iz korijena pa tako i vaš društveni život pada u drugi plan. Ako je vašim prijateljima stalo do vas oni će vas sigurno razumjeti i imaće razumijevanja za vas. 

10. Ako vam grudi cure; Vaše grudi mogu početi da cure same od sebe bez obzira da li dojite ili ne i to je sasvim u redu i nije nešto čega bi se trebali sramiti.Ako imate problem sa tim nemojte imati potrebu da se izvinjavate.

Pokreće Blogger.