Brakovi koji se sklope samo iz ljubavi imaju veće šanse da se uruše - Psiholog mudro objasnio

Mnogi ljudi ne shvataju koje su njihove odgovornosti kada je brak u pitanju. Za mnoge su osjećanja najvažnija i misle da ako se vole dovoljno svi problemi će se riješiti. 


Upravo tu mnogi parovi prave veliku grešku. Osjećanja jesu divna i ona nas inspirišu, ali šta dalje. Šta će biti kada ljubav izblijedi. Kada ljubav izblijedio vaš partner vam više neće izgledati onako privlačan kao što je bio prije. Postaće samo osoba sa kojom ste se vjenčali. 

Mnogi će tada vidjeti neke stvari koje prije nisu vidjeli i tada će se početi javljati nezadovoljstvo u braku i prema partneru. Ljubav jeste jako važan faktor i dobar temelj za srećan brak, ali da bi brak opstao nije dovoljna samo ljubav. 



Zbog toga je potrebno prije sklapanja braka napraviti računicu i razmisliti o nekim važnim stvarima. Kada ulazite u brak morate biti sigurni da vi i vaš partner imate nešto zajedničko kao što su teme za razgovor, interesovanja, navike i ono najvažnije, vrijednosti. 

Za neke će se ovo činiti kao čista glupost, ali morate imati na umu da je jako važno imati neke zajedničke stvari sa partnerom i da se ne smijete fokusirati samo na ljubav jer upravo brakovi koji su sklopljeni samo iz ljubavi imaju veće vjerovatnoće da će se raspasti. 



Ljubav će definitivno proći. Javiće se razočarenje i shvatićete da vaš partner nije savršen. Pokušaćete da izdržite i ostanete u braku pravdajući se da je to vaš izbor, ali to neće trajati dugo. Tada će nastati problemi, svađe i na kraju razvod. 

Ljubav je instinkt koji nam pomaže u održavanju potomstva, ali je njegova uloga kratka pa su male šanse da ćete održati i izgraditi jaku porodicu ako osim osjećanja nemate ništa zajedničko. Možda to ne možete vidjeti sada, ali ljubav će sigurno proći, a onda će osoba koja vam se činila savršenom početi izgledati nesavršeno. 

Shvatićete da je ljubav zasjenila sve ono što je u stvari važno, a na šta niste obraćali pažnju. Tek kada ljubav nestane shvatićete koliko je važno da vi i vaš partner imate neke druge stvari koje vas spajaju, a koje vam možda prije nisu bile važne.

Pokreće Blogger.