Birajte riječi u svađi kako se ne bi kajali - Nakon svađe sa partnerom izbjegavajte raditi 7 stvari

Htjeli mi to priznati ili ne, svađa sa voljenom osobom nikada nije prijatna. Poslije svađe često želimo samo da se što prije pomirimo i iskupimo za riječi koje smo rekli jedno drugome. 


Po mišljenju stručnjaka postoje neke stvari na koje moramo obratiti posebnu pažnju kada započnemo raspravu sa voljenom osobom, a u nastavku pročitajte koje su to. 1. Ne dolijevajte ulje na vatru; Kada se posvađamo sa partnerom moramo znati kada napraviti pauzu kako ne bismo pogoršali situaciju.

Trebamo dati vremena i sebi i partneru da razmislimo o svemu hladne glave kako bi se naša osjećanja smirila. Pokušajte da razmišljate logično i razgovarate argumentovano kako ne biste sebi dozvolili da vas osjećanja ponesu. 



2. Ne govorite odmah svima da ste se posvađali; Možda najveća koju možete napraviti poslije svađe je nazvati mamu ili prijateljicu i ispričati im da ste se posvađali. Vi ćete se vjerovatno pomiriti i zaboraviti na svađu, ali bi oni mogli stvoriti negativno mišljenje o vašem partneru. 

Vaš partner se takođe može osjećati neugodno ako do njega dođu glasine da ste svima okolo pričali kako ste se posvađali. Uvijek imajte na umu da ljudi kada prepričavaju događaje imaju običaj da dodaju nešto svoje pa vaša priča na kraju može izazvati veći problem nego onaj zbog kojeg ste se posvađali. 



3. Ne vrijeđajte jedno drugo; U svađi je jako važno birati riječi kako se zbog nekih ne biste kasnije kajali. Zapamtite uvijek da se izrečena riječ ne može vratiti i da ona može u velikoj mjeri uvrijediti i povrijediti vašeg partnera. 

4. Ne koristite intimni odnos kao sredstvo za pomirenje; Mnogi parovi e žestoko svađaju pa na kraju završe u strastvenom intimnom odnosu. To može biti opasno i može slati pogrešnu poruku vašem partneru. Često takve veze nikada nisu mirne jer koriste svađe za povećanje strasti što može uzrokovati brojne probleme. Sve probleme rješavajte razgovorom, a ne u krevetu. 

5. Nemojte se sažaljevati; Kada se posvađate sa partnerom pokušajte da sagledate situaciju iz drugog ugla. Ako počnete da se osjećate kao žrtva tada vjerovatno ne želite preuzeti odgovornost na za svoje postupke i ono šta se dešava u vašoj vezi. 

Umjesto da žalite sami sebe razmislite o situaciji u kojoj se nalazite i zamolite svog partnera da vam iznese svoje mišljenje i nemojte se ljutiti ako se njegovo mišljenje razlikuje od vašeg. 6. Nemojte kriviti sebe; Još jedna stvar koju nikako ne biste trebali raditi poslije svađe sa partnerom je kriviti sebe. 

Ako ste krivi izvinite se i objasnite zašto ste se tako ponašali, ali nikako nemojte preuzimati svu krivicu na sebe. To vam neće nikako pomoći. 7. Ne pokušavajte se iskupiti; Samo ako ste zaista krivi i ako ste nanijeli štetu svojoj vezi i partneru tada je u redu što želite da se iskupite partneru. 

Ako niste krivi bolje je da sačekate da vaš partner shvati da nije u pravu u suprotnom vaš pokušaj može imati negativan uticaj na vaše samopoštovanje. Nema potrebe da svaki put kada se posvađate sa partnerom trčite da se iskupite kako biste popravili stvari i da ga molite da se ne ljuti na vas.

Pokreće Blogger.