Vaša pećnica bi mogla izgledati kao nova - 6 načina da upotrijebite pjenu za brijanje u domaćinstvu

Da li ste znali da vam pjena za brijanje može biti odličan saveznik u kuhinji. 


Sa pjenom za brijanje možete očistiti pećnicu, skinuti mrlje sa odjeće i još mnogo drugih stvari. Kupite najjeftiniju pjenu za brijanje i uvjerite se samu u to šta sve možete sa njom. 1. Očistite pećnicu; Čak i veoma prljavu pećnicu možete očistiti pomoću pjene za brijanje. 

Sve što trebate uraditi je poprskati pjenu za brijanje po pećnici i ostaviti je da djećuje dva sata, a zatim obrisati. Ako je prljavština baš tvrdokorna upotrijebite špužvu za čišćenje. 2. Spriječite magljenje prozora; Ako vam prozori stalno magle to možete riješiti pomoću pjene za brijanje.



Utrljajte pjenu za brijanje na svoje prozore i spriječite njihovo magljenje. Takođe, na isti način možete spriječiti magljenje ogledala u kupatilu. 3. Očistite česme za vodu; Pjena za brijanje će lako i brzo ukloniti tragove vode na metalnim površinama i česmama. 

Dovoljno je samo da nanesete pjenu, ostavite malo da djeluje i obrišete je čistom krpom. 4. Riješava problem škripanja vrata; Ako pri ruci nemate ulje kojim bi mogli podmazati vrata, možete koristiti pjenu za brijanje kao zamnjenu. 



5. Uklonite boju sa ruku; Sigurnoi vam se nekad desilo da ste obojali svoje ruke bojama za slikanje ili na primjer bojom od nekog pobvrća. Pjena za brijanje vam može pomoći da riješite ovaj problem. Dobro istrljajte ruke pjenom za brijanje,a zatim isperite. 

6. Uklonite mrlje sa odjeće; Da li ste znali da je pjena z abrijanje odlično sredstvo za uklanjanje mrlja sa odjeće. Sa pjenom lako možete ukloniti mrlje od šminke, kečapa, crvenog ruža i slično. Nanesite pjenu za brijanje na mrlju, ostavite da djeluje neko vrijeme i zatim isperite.

Pokreće Blogger.