Nije on vrijedan tvojih suza - Riječi koje ne želite čuti kada ste povrijeđeni i srce vam je slomljeno

Kada prolazimo kroz bolan prekid jako je važno da pored sebe imamo nekoga ko će nam biti podrška. 


Međutim, nije sve ono što ljudi imaju da nam kažu ono što želimo čuti. U nastavku pročitajte nekoliko fraza koje niko ko prolazi kroz bolan raskid ne želi čuti i koje mogu napraviti više štete nego koristi. 1. Jednog dana sve ovo će ti biti smiješno; Čak i da je to istina vjerujte da niko ne želi čuti da će jednog dana biti zahvalan na tome. 

Svi mi se nadamo da ovo jednog dana neće biti bolno sjećanje, a kada vam neko ovo kaže imate osjećaj da ga nije briga za vaša osjećanja. 2. Nije on vrijedan tvojih suza; Ovo u suštini jeste tačno, niko nije vrijedan vaših suza, međutim, to što plačete za njim ne znači da radite bilo šta pogrešno. 



3. Vašoj vezi i onako nije bilo suđeno; Ova fraza može biti posebno bolna za čudi kada se suočite sa raskidom jer ste vi ušli u tu vezu sa nadom da će trajati. Kada vam neko kaže da vaša veza nije ni bila suđena možete se osjećati glupo što ste uopšte bili u vezi. 

Ovo može imati veliki uticaj na vaše samopouzdanje i samopoštovanje. 4. Ne gubi vrijeme na tugovanje; Kada vam neko kaže da tugujući samo gubite svoje vrijeme, možete se osjećati kao da nemate pravo da tugujete. 



Niko ne smije da vam kaže da su emocije koje proživljavate gubljenje vremena. 5. Bila si previše dobra za njega; Vaš prijatelj bi mogao pomisliti da vas ovim ohrabruje, međutim ovo je teško shvatiti kao kompliment. Na ovakve fraze gledamo kao na nedostatak karaktera ili kao nešto što bi trebali promijeniti. 

6. Sve se dešava sa razlogom; Postojoi vrijeme i mjesto kada nekome možete reći da se sve dešava sa razlogom, međutim kada se neko suočava sa bolnim prekidom to nisu baš najbolje riječi za reći. Ima puno istine u toj frazi, ali kada vi ili neko koga volite imate velike bolove i nosite se s ovim velikim iskušenjem, ne želite čuti da je to najbolje ili da se to mora dogoditi . 

7. Hajde da ti nađemo nekog boljeg; Kada osoba prolazi kroz bolan raskid za nju još uvoijek ne postoji osoba koja je bolja od njenig partnera sa kojim je bila u vezi. Potrebno je vrijeme da se osoba oporavi, a ova fraza može učiniti da se osjeća još gore. 

Nije tako jednostavno samo zamijeniti jednog partnera drugim, zato nemojte dozvoliti da vas neko forsira da izlazite prije nego što vi mislite da bi trebali.

Pokreće Blogger.