Imajte na umu 6 stvari ako ste u vezi sa visoko osjetljivom osobom: Osjete vašu sreću ali i tugu

Visoko osjetljive osobe su jako osjetljive na fizičke, emocionalne i društvene provokacije. Biti visoko osjetljiva osoba ima svojih prednosti, ali ima i mana koje se najviše primjete kada su u vezi. 


Ako ste u vezi sa visoko osjetljivom osobom trebali biste imati na umu nekoliko stvari. 1. Riječi mogu jako da ih povrijede; Osobe koje su jako osjetljive često primjećuju stvari koje drugi ne bi primjetili. Neke riječi bi ih mogle jako povrijediti, iako vama mogu izgledati sasvim normalne. 

Riječi su visoko osjetljivim osobama važnije čak i od nekih radnji i djela, zato bi bilo dobro da uvijek dobro razmislite o riječima koje im upućujete. 2. Sukobi ih uznemiravaju; Uvijek morate biti oprezni kada se nađete u sukobu sa visoko osjetljivom osobom. 



Nemojte joj govoriti ružne riječi jer će visoko osjetljivoj osobi biti potrebno mnogo više vremena da prebrodi sukob nego nekome drugom. 3. Mogu osjetiti vaša osjećanja. Visoko osjetljive osobe mogu osjetiti kada ste srećni, ali isto tako osjete kada ste tužni. 

Kada ste vi pod stresom i vaš partner bi mogao biti pod stresom, kada ste vi tužni i on bi mogao biti tužan pa je zbog toga važno voditi računa o svom mentalnom zdravlju. 4. Treba im više vremena da donesu odluku; Pokušajte biti strpljiviji sa njima kada je u pitanju donošenje važnih odluka. 



Oni vole sve izvagati i vidjeti šta je najpovoljnije za njih prije nego što donesu odluku. 5. Ne vole velike promjene; Jedan od razloga zašto je visoko osjetljivim osobama teško donositi odluke je taj što ne vole promjene. Tada imaju osjećaj da su izbačeni iz svoje zone komfora. 

To ne znači da neće nikada nešto promjeniti u svom životu, samo će im trebati više vremena i vaša podrška. 6. Biti visoko osjetljiv je urođena osobina; Najvažnija stvar koju trebate znati ako ste u vezi sa visoko osjetljivom osobom je da je to kod njih urođena osobina. 

Ako ne možete podnijeti njihovu preosjetljivot treba to da im kažete, ali ne treba da pokušavate i da ih prisiljavate da se mijenjaju.

Pokreće Blogger.