Onaj pravi neće učiniti da se zaljubite samo u njega - Učiniće da se zaljubite i u sebe

Na ovom svijetu postoje dvije vrste ljudi: beznadežni romantičari i realisti. Realist samo vidi ta lica i spakuje ga sa svakim drugom lijepim licem neke osobe koju je vidio. 


Beznadežnini romantik postaje uvjeren da ga je Bog stavio da bude sa tom jednom osobom. Iako spadam u grupu beznadežnih romantika, razumijem da vani ima puno ljudi koji ne dijele moja osjećanja. Ne kažem da ne postoje bajke i priče koje imaju srećan završetak. 

Samo želim da vam kažem da veze nisu onakve kako su nas učili kada smo bili djeca. Bajke se temelje na vjerovanju o srodnim dušama i vječnoj ljubavi. Danas, u modernom svijetu, ovo vjerovanje nije toliko popularno iz razloga što ograničava način našeg razmišljanja. 



Većina djevojaka 21. vijeka zadovoljava se partnerima koji ne zaslužuju njihovu ljubav i naklonost, a sve zbog svoje prisile da popune rupu u srcu tamo gdje bi trebala biti ljubav prema sebi. Često se takve djevojke pomire sa time da ne zaslužuju istinsku sreću. 

Ostaju u vezi sa pogrešnim muškarcimajer očajniči žele biti u vezi, umjesto da čekaju muškarca koji će se prema njima ponašati kao prema kraljicama kakve i jesu. Mnoge žene često misle da nisu vrijedne ljubavi i završavaju u toksičnim vezama i misle da je su našle pravog partnera. 



Mnoge žene ne razumiju da vas onaj pravi neće natjerati da se zaljubite samo u njega, nateraće vas da se zaljubite i u sebe. Ne možete se osloniti na druge ljude da vas poprave, ali prave osobe vam mogu dati razlog da se popravite. Pravi muškarac će vas natjerati da vidite sebe u drugom svijetlu. 

Pokazaće vam zbog čega zaslužujete da budete voljeni i srećni. Pravi muškarac će vas držati za ruku i zajedno sa vama će proći kroz sve prepreke koje život stavi ispred vas. Pravi muškarac će vas natjerati da postanete najbolja verzija sebe. Zato, prekinite toksične odnose i čekajte. 

Pravi muškarac će ući u veš život onda kada budete spremni. Kada prihvatite vlastitu vrijednost cijeli vaš život će se promijeniti.

Pokreće Blogger.