Nekim ljudima nije suđeno da budu zajedno - 6 suptilnih znakova koji mogu ukazati na kraj veze

Možete biti ludo zaljubljni u svog partnera, ali vam to ne garantuje da ćete sa njim provesti ostatak svog života. 


Ljubav je neophodna za dugoročnu i ispunjenu vezu, ali često to zaboravljamo. Ljubav nas može toliko zaslijepiti da jednostavno ne možemo vidjeti pukotine koje se javljaju u vezi. Postoje neki suptilni znakovi koji bi mogli pokazati da je veza gotova, čak i ako se još uvijek nadamo da će se stavri popraviti na bolje. 

Ovi znakovi bi vam mogli omogućiti da analizirate šta je moglo poći po zlu u vašoj vezi te da konačno uzmete svoju sudbinu u svoje ruke umjesto da bespomoćno gledate kako vam život prolazi. Poenta ovog procesa je promjeniti pogled na vezu kako bi veza imala više šansi za opstanak. 



1. Partner vas više ne gleda isto kao prije; Razmislite o tome da li i dalje svog partnera gledate sa istim sjajem u očima kao prije. Ako počnete izbjegavati direktan pogled svog partnera, to može značiti da neko od vas nešto skriva. Možda skriva nezadovoljstvo, bijes ili svoja prava osjećanja prema vama. 

2. Osjećate ravnodušnost; Obratite malo više pažnje na način na koji se vaš partner ponaša prema vama i da li su njegovi postupci i ponašanje postali ravnodušni. Kada oba partnera postanu pasivna u vezi to je jedan od znakova da se veza bliži kraju. 



Ako izgubite želju za razgovorom sa svojim partnerom, prestanete se zanimati za hobije i želje svog partnera to je jasan znak da u vezi ne ide sve glatko. 3. Više vas ne dodiruje kao prije; Ovde nije stvar u fizičkoj intimnosti, već u načinu na koji vas vaš partner dodiruje. 

Svoju ljubav i naklonost vrlo često izražavamo uz pomoć jednostavnih malih znakova pažnje i dodira kao što su držalje za ruku, dodirivanje u toku razgovora, zagrljaju, poljupcu u obraz, pogledu i slično. Svaki suptilni dodir između vas i vašeg partnera stvara još jednu nit koja jača vašu vezu. 

4. Ne razgovarate isto kao prije; Pod razgovorom ne mislimo svakodnevne razgovore, već stvarne razgovore o životu, o svojim stavovima, uvjerenjima i o svojim osjećanjima. Adekvatna i sadržajna komunikacija je važan faktor u svakoj vezi. 

Ona vam omogućava da istinski upoznate osobu sa kojom živite. 5. Osjećate se nesrećno; Veze nikada nisu jednostavne i lake. Ima dana kada se osjećate kao najsrećnija osoba na svijetu, a ima dana kada se zapitate da li vrijedi živjeti ovako. 

Ima dana kada možete voljeti jednostavno i bez napora, a ima dana kada vam se to čini kao nezahvalna dužnost. To je normalno jer niko ne može biti srećan 24 sata 7 dana u nedelji. Međutim, ako se počnete osjećati nesrećno i taj osjećaj dolazi iz dubine vaše duše, taj znak zahtjeva trenutnu pažnju. 

6. Osjećate se usamljeno čak i kada je vaš partner pored vas; Ako se osjećate usamljeno, nevoljeno i nesigurno pored svog partnera to može biti jako tuboran osjećaj. Poenta veze nije da jedan od partnera uvijek daje sve od sebe, a drugi zanemaruje njegov trud. Veza mora biti obostrano korisna i puna ljubavi jer u suprotnom takav odnos gubi svaki smisao.

Pokreće Blogger.