Mudri savjeti 50godišnjakinje mladim djevojkama: Zabavite se - Tome služi mladost

Vrijeme postavlja sve na svoje mjesto. Tek kada dođemo u određene godine počinjemo shvatati više o životu. 


Shvatamo da su mnogi od naših strahova smiješni i neutemeljeni te da nam nametnuti stereotipi samo otežavaju život. Kada bih mogla dati savjet mlađoj sebi rekla bih joj mnogo toga, zato želim podijeliti neke stvari sa mladim djevojkama pred kojima je život i koje imaju mnogo toga za naučiti. 

1. Sve u vašem životu neće ispasti onako kako ste zamislili sa 20, ali svejedno to je vaš život, neobičan i nevjerovatan, ali vaš. Sklapajte jaka prijateljstva, izbjegavajte toksične ljude i nađite sebi hobi, nešto za svoju dušu. 2. Živite neko vrijeme sami. Posvetite malo vremena samo sebi. 



3. Uvijek se okrenite i otiđite već nakon prve laži. 4. Imam 52 godine i mogu vam reći da sa godinama sve postaje bolje. Čini mi se da sam sada u najproduktivnijem periodu. Zrelost je naše sve. 5. Prestanite se truditi da usrećite sve oko sebe. Posjedovanje stvari ne donosi sreću, budite ekonomičniji. Čak i rođaci mogu biti toksični. 

6. Nađite snage da prvo volite sebe. Ne tražite ljubav od muškaraca, prijatelja ili djece za koju niste spremni. 7. Steknite dobre prijatelje i čuvajte ih kao zjenicu oka svoga. Kada pređete 40 trebaće vam. 8. Prestanite se izvinjavati. Ne morate se žrtvovati da biste usrećili druge. 



9. Nikada ne radite sa nekim ko zahtjeva vaše poštovanje, radite sa onima koji ga zaslužuju. 10. Vodite računa o drugima, ali ne zaboravite da se brinete o sebi. 11. Nikada nemojte izdati svoja uvjerenja i znajte da zuaslužujete najbolje. 

12. Morate imati ušteđevinu kako biste uvijek mogli napustiti omraženi posao ili ostaviti partnera ako vaša veza ne funkcioniše više. 13. Ne odlažite dobre stvari za kasnije. Više komunicirajte sa svojim voljenima jer oni neće biti sa vama zauvijek. Uživajte u malim stvarima. 

14. Ne plašite se promijeniti posao ili se preseliti u drugi grad. 15. Ne odgađajte putovanja za neka bolja vremena. Ta bolja vremena možda nikada neće doći. Zabavite se, tome služi mladost.

Pokreće Blogger.