Ako želiš dobrog muža, onda moraš biti dobra supruga - Savjet sveštenika Andreja Tkačeva

Ruski sveštenik Andrej Tkačev govori kako je ženi muškarac potreban mnogo više nego što je muškaracu potrebna žena. 


Žena se ostvaruje brakom, a rađanjem djece ona se spašava. Bez muža ona je prazna. Pored muškarca žena dobija život, dobija djecu i smisao života. Ali ženama je danas jako teško naći pravog muškarca isto kao što je muškarcu teško naći dobru ženu. 

Ipak, ako želite pronaći porodičnu sreću morate učiniti nemoguće. Jedna istočna mudrost kaže da učitelj dolazi tek onda kada je učenik spreman. Tako i žena ako želi pronaći dobrog muža mora biti dobra supruga, mora biti spremna. Dobra supruga se ne postaje preko noći. 



Potrebno je mnogo rada, truda i učenja da bi žena bila dobra supruga. Žena bi trebala da se prilagodi i da bude poslušna. Ona treba na svoga muža da gleda kao na glavu porodice. Žena treba da zna da je brak hijerarhijski fenomen, da nije demokratski te da u braku nema jednakosti. 

Muž je stariji od supruge i važniji od supruge. Djeca nisu jednaka roditeljima, ona moraju biti poslušna roditeljima. Na svijetu nema jednakosti. Nokat nije jednak oku, muž nije jednak ženi, šef nije jednak običnom radniku, bogat nije jednak siromahu. 



Ne postoji jednakost, postoji samo blagoslovljena nejednakost, ona kakvu je Bog stvorio. Samo ako postoji nejednakost i ako postoji ljubav, tada će sve drugo biti u redu i sve će se odvijati upravo onako kako treba da bude.

Pokreće Blogger.