Životne poteškoće nas čine jačima: Svemir nikada ne šalje ono sa čim se ne možemo izboriti

Život je poput ringišpila. Može vas vinuti do neba od sreće, a može se dogoditi da padnete tako jako da niste u stanju ustati. 


Na nama je samo da odaberemo kako ćemo se odnositi prema ovome. Ili prevladavamo poteškoće ili dopuštamo da nas slome. Naše poteškoće mogu biti poput vrtloga. Ponekad mogu biti slabe, a ponekad mogu izmaći kontroli. Međutim, to su samo privremene okolnosti. 

Osjećanja su prolazna, poput vrtložne romantike na odmoru. Ne biste se trebali držati ovoga, na ovaj ili onaj način izgledat će poput lova na vjetar. Ne možemo ga vidjeti, dodirnuti, ali na licu osjećamo nalete vjetra. Ista je stvar i sa osjećanjima. 



To isto se dešava i kada su naše emocije na maksimumu, a mi osjećamo bol i bijes. Kada se to dogodi moramo ostati smireni i pričekati minut, sat ili nekoliko dana. To će nam omogućiti da okolnosti sagledamo hladne glave i iz drugog ugla. 

Patnja i samokritika nam takođe nisu potrebni. Na našem životnom putu uvijek će postojati prepreke, pojaviće se velike poteškoće, ali mi sami moramo odabrati kako ćemo se sa tim nositi. Ili sve prevladavamo ili dopuštamo da nam problemi slome duh. 



Vjerujte svemiru, jer vam on nikada neće poslati ono sa čime se nismo u stanju suočiti. On nam šalje teška iskušenja kako bismo mogli postati jači i kako bismo naučili da sve lijepo može biti lijepo u jednom trenutku, a ružno u drugom. 

Samo mi možemo birati kako će na nas uticati poteškoće koje se nađu na našem životnom putu. Nemojte se obeshrabriti. Vjerujte u svoju sudbinu i u moć Univerzuma, koji nas svako malo usmeri na pravi put. Ne možemo uvijek promijeniti okolnosti, ali možemo promijeniti naš stav. 

Prihvatite poteškoću kao da je to privremena mjera koja vam ni na koji način neće slomiti duh. Na ovaj ili onaj način, nakon najmračnije noći, uvijek dolazi vedro i toplo jutro. U svakom od nas postoji ogromna moć, pa zašto je zanemarujete? Obavezno je koristite da biste izdržali sve nedaće i padove jer bez poteškoća nećemo moći u potpunosti uživati u svom uspjehu!

Pokreće Blogger.