Kirion u znaku Ovna do 2027. godine - Šta bi mogli očekivati za vrijeme ovog tranzita

Ako ste se do sada borili sa ranama u identitetu i problemima sa individualnošću, Kirion je ovde da vam pomogne u izlječenju. 


Kirion je ušao u znak Ovna 18. februara 2019. godine i ostaće u ovom znaku sve do 14. aprila 2027. godine. Kirion u Ribama je bio fokusiran na istraživanje i suočavanje sa situacijama koje nisu imale jasna rješenja, dok će se u Ovnu fokusirati na poduzimanje radnji koje će dovesti do rješenja problema.

Kirion nas poziva na akciju, da pronađemo snagu i izdržljivost da se suočimo sa najdubljim ranama i komplikacijamakoje nismo imali pod kontrolom. Kiron je povezan sa arhetipom ranjenog iscjelitelja. U grčkoj mitologiji Kiron nije ni potpuno čovjek ni potpuna životinja. 



To je Kentaur, biće sa tijelom konja i glavom čovjeka. Herkules je slučajno ranio Kirona otrovanom strelicom. Iako je sam Kiron bio veliki iscjelitelj, nije se mogao izliječiti. Proveo je čitav život pokušavajući da se izliječi. U tom procesu otkrio je mnoge tehnike iscjeljenja. 

Ali nikada se nije mogao izliječiti sebe. Stekao je dar iscjeljenja koji je mogao darovati drugima. Na kraju je, zahvaljujući neizlječivoj rani, odustao od svoje besmrtnosti i postao dio sazviježđa Centaurus . Prema astrologiji, Kiron je i kometa i mala planeta u našem Sunčevom sistemu. 



Ima ledeni sastav koji je povezan sa zadržavanjem vode u našim tijelima, kao i sa našim osjećajima  i duhovnim aspektima sebe. Kirion u Ovnu govori o suočavanju sa identitetom i individualnošću. Smještanje Kirona u naše natalne karte , kao i Kironovi tranziti, govore o središnjoj rani sa kojom se čovjek može boriti. 

Položaj u kome se nalazi Kirion u vašoj natalnoj karti može vam ukazati na vaš problem. Kirion predstavlja našu sposobnost zacjeljivanja rana i podsjeća nas da moramo riješiti svoje probleme i neuspijehe. Jednom kada se izliječimo, moći ćemo svoja iskustva prenijetina druge. 

Kirion u Ovnu nas ohrabruje da izbjegavamo negativno i slijedimo pozitivne aspekte, što nam ponekad može biti teško prepoznati. Kirion u Ovnu nas podstiče da vjerujemo u sebe, da krenemo naprijed sa ljubavlju prema sebi. Podstiče nas da prihvatimo da smo svi različiti i da se ne smijemo upoređivati sa drugima. 

Uči nas da volimo sebe na pravi način te da prepoznamo svoje snage i slabosti. Omogućava nam da zacijelimo rane koje nosimo u sebi.  Povezuje naše ljudsko ja sa našim duhovnim i višim ja. Liječi naše najdublje rane koje postaju naš najveći dar. 

Ne gubite nadu! Zvijezde su se spojile da biste danas mogli biti ovdje zato transformirajte svoje rane u svoju korist u ovom Kironovom tranzitu u Ovnu.

Pokreće Blogger.