Filozofija života: Naša sudbina je unaprijed određena - Ponekad je samo trebamo prihvatiti

Ljubav je sudbina, ona nam dolazi sama. Mi ne možemo birati u koga ćemo se zaljubiti, kao što nismo u mogućnosti birati svoje roditelje.


Umjesto toga naša duša, mnogo prije našeg rođenja, bira umjesto nas kako je Platon vjerovao. Ona bira roditelje i osobe sa kojima se želi upoznati u zemaljskom životu. Tada se našoj duši pokazuje duša druge osobe, ali se ne pokazuju njene greške i poroci. 

 Zemaljska nesavršenstva se pokazuju kasnije. Ne možemo birati u koga ćemo se zaljubiti, iako mnogi psiholozi smatraju drugačije, ali možemo birati da li ćemo ostati sa tom osobom i da li ćemo je voljeti. Svaka odrasla osoba ima slobodnu volju, a ljubav nam dolazi sama od sebe. 



Ponekad to može izgledati veoma čudno, a ponekad nismo ni svesni da nam se ljubav dešava. Svako od nas ima svoju sudbinu, a psihologija to ne može objasniti niti se naši izbori mogu objasniti. Postoje ljubav i sudbina. Oni nam donose sreću ili nesreću. 

To je kao kada igrate igre na sreću. Ne možete unaprijed izračunati dobitak ili gubitak kada je sudbina u pitanju. Ipak često pobjeđuje onaj koji vjeruje u sreću. Takođe, možete prestati igrati i završiti igru ako vidite da gubite. 



Ipak, nemoguće je prestati voljeti, ali uvijek možete otići ako vidite da vam ta veza ne odgovara. Otići ponekad može biti veoma teško, ali je to ponekad neophodno kako bi se naša duša mogla sresti sa drugim dušama koje je izabrala da upozna u zemaljskom životu. 

Pokreće Blogger.