Pažljivo birajte riječi kada ste ljuti: Rekao sam ženi da se pokupi i ode - Naučila me važnu lekciju

Moja supruga je dobila nekoliko dana plaćenog odustva sa posla i već drugi dan njenog odmora nas dvoje smo se strašno posvađali. 


Odlazio sam ujutro u 7:30 na posao i dolazio kući u 19:00 dok je moja supruga po cijeli dan odmarala i izležavala se na kauču. Dijete smo poslali kod njene majke i sve što sam očekivao od nje po povratu sa posla je bila topla riječ i večera. 

Jedan dan sam po povratku sa posla počeo da vičem i da je pitam gdje je večera jer druge žene sigurno svoje muževe dočekaju sa večerom na šta mi je ona samo pokazala na frižider. Rekao sam joj da spakuje svoje stvari i da ode te da mi ne treba takva žena. 



Ujutro sam kao i obično otišao na posao, ali kada sam se naveče vratio moje supruge nije bilo. Spakovala je svoje stvari i otišla. Nisam mogao da vjerujem šta sam uradio, izbacio sam sopstvenu ženu iz kuće. Nazvao sam njenu majku da vidim je li kod nje, nije bila tamo, a njena majka nije znala gdje je. 

Nazvao sam par njenih prijateljica koje takođe nisu znale gdje je. Njen telefon je bio isključen, a mene je počela hvatati panika. Tek tada sam shvatio koliko sam pogriješio što sam izrekao sve one riječi. Ona je uvijek vodila brigu o meni i našem djetetu i sve što joj je bilo potrebno je malo odmora, a ja joj to nisam dozvolio. 



Bio sam ljubomoran na nju što može ostati kod kuće i odmarati dok sam ja morao ići na posao. Naveče sam na jednoj društvenoj mreži vidio fotografiju žene mog dobrog prijatelja na kojoj je bila i moja supruga. U opisu fotografije je stajalo "Pobjegle smo od svojih muževa i priredile zabavu". Ubrzo sam saznao gdje se kriju i otišao sa buketom cvijeća u rukama.

Kada sam došao pred kuću čuo sam muziku i žene koje su vrištale od smijeha. Pozvonio sam, a moja supruga mi je otvorila vrata. Bila je iznenađena što me vidi ali na njemom licu je bio osmijeh. Činilo se da joj je ipak drago što sam došao. 

Dao sam joj cvijeće, izvinio joj se i zamolio je da dođe kući. Rekla je da će doći ujutro i da sve što želi sada je da se malo opusti i zabavi sa prijateljicama. Pustio sam je da se malo zabavi, a ujutro sam je doćekao sa kafom i doručkom. 

Mnogo sam razmišljao o svemu i bio sam ljut na sebe što sam tako ružno postupio prema svojoj ženi. Njoj je bilo potrebno samo malo odmora od svakodnevnih obaveza sa kojim je morala da se nosi, a ja joj to nisam dozvolio. Pokajao sam se zbog riječi koje sam joj izrekao,a ona mi je oprostila. Ponekad u ljutnji kažemo riječi koje ne mislimi i često se zbog tih svojih nepromišljenih riječi kajemo.

Pokreće Blogger.