Ljubav ne može izbrisati našu prošlost - Ali može dati novo značenje našoj budućnosti

Najveća greška koju svako od nas može napraviti u svom životu je prestati pokušavati i odustati od ljubavi.


Prošlost se ne može izbrisati, ona ostaje tamo, nevidljiva, da nas upozori kao zvono za uzbunu kada okolnosti postanu prijeteće, ali ako pogledamo unaprijed, otkrićemo nove buduće mogućnosti. Ne dopustimo da nas razočarenje spriječi da ponovo pronađemo ljubav. 

Svoje srce otvaramo tek kada osjetimo da su naše rane zarasle. Čak i onda kada prošlost nije izblijedila, ne smijemo dozvoliti sebi da na gledamo na budućnost u sivim bojama. Uvijek možemo promijeniti našu perspektivu i usvojiti drugu iz koje ćemo posmatrati svijet koji nas okružuje. 



Važno je da nikada ne prestajemo da se trudimo i da tražimo ono što nas čini srećnima. Ne smijemo zaboraviti da ćemo vidjeti bolju budućnost tek onda kada prestanemo plakati zbog grešaka koje smo napravili u prošlosti. Zatvoriti vrata ljubavi zbog patnje ili prestati vjerovati drugima zbog izdaje znači odustati, a zaboravljamo da je ljubav najbolji lijek za bol. 

Da li ljubav zaista liječi sve? To nam niko sa sigurnošću neće moći reći, ali budite sigurni u jednu strav, ako ne pokušate nikada nećete saznati. Ako se sakrijete iz straha od prošlosti ili zato što vjerujete da su svi isti teško je da ćete moći ikada saznati. 



Ako izbjegavate ljubav zbog prethodnih grešaka nikada nećete biti u stanju pronaći ljubav. Život će nam pružati nove mogućnosti sve dok smo mi voljni da ih iskoristimo. Kada pronađete svoju ljubav morate naporno raditi kako bi ona rasla. Morate shvatiti da nije dovoljno samo voljeti, već je potrebno i razumjeti. 

Prošlost će nas uvijek pratiti i ne smijemo je se odreći već je moramo prihvatiti. Ona nas je učinila osobom kakva smo danas, a na nama je da joj damo novo značenje. Ne dopustite da prošlost bude jedina stvar koja vas definiše. Možda ljubav ne briše ono što smo proživjeli, ali daje novo značenje našoj budućnosti.

Pokreće Blogger.