Kad kaže "u redu" to znači da ništa nije u redu - Ženske fraze koje muškarci ne bi smjeli ignorisati

Žene i muškarci se razlikuju po mnogo čemu. Žene imaju drugačiji način komunikacije i drugačije gledaju na svijet oko sebe. 


Žene cijene komunikaciju i potrebna im je veća interakcija u vezi nego muškarcima. I žene i muškarci žele zadovoljiti svoje partnere, ali im je ponekad veoma teško razumjeti i prihvatiti različite načine komunikacije. Naročito je teško muškarcima razumjeti žene i neke njihove fraze koje ćemo u nastavku nabrojati. 

1. U redu! Mnoge žene koriste ovu frazu kako bi završile razgovor, bar privremeno. Ipak treba imati na umu da ako žena glasnijim tonom kaze "U redu" znajte da ništa nije u redu i da je vjerovatno bjesna kao ris. 2. Gotova sam za 5 minuta; Mnoge žene su jako odgovorne i jako dobro znaju da organizuju svoje vrijeme. 



Sa druge strane postoje i one žene koje kada kažu da su spremne za 5 minuta sigurno neće biti spremne za 5 minuta i možete računati da ćete morati da ih čekate malo duže. 3. Ma ništa; Žena izgovara ovu frazu ili u slučaju da kada muškarac nije obraćao pažnju na ono što mu je govorila ili u slučaju kada ju je pitao nešto što je očigledno. 

Razgovori koji uglavnom počinju sa "ma ništa" završavaju sa "u redu" nakon čega je najbolje da muškarac nestane na neko vrijeme dok se žena ne smiri. 4. Neka ja ću; Ovo je znak da je neko nešto zeznuo, a to je uglavnom muškarac. 



Vjerovatno nije uradio nešto što je ona tražila od njega pa je njegova ljepša polovima odlučila da zasuče rukave i završi posao sama. U ovom slučaju muškarac se može izviniti, završiti ono što je trebao uraditi, a što je ona započela i ponovo se izviniti ili nestati ako primjeti da je ona previše bijesna i ne dopušta mu da joj pomogne. 

5. Ostavi me na miru; Iza ove fraze nema skrivene poruke. Nemojte je gledati, dodirivati ili govoriti bilo šta dok je ne prođe bijes. Budete li je stalno nešto zapitkivali i pokušavali popraviti stvari možete napraviti samo još gore.

Pokreće Blogger.