Iz ženskog ugla: Muškarci nikada ne bi trebali tolerisati 5 stvari kod žene

Na internetu često možemo naići na članke na temu ženskog izgleda i karaktera i obično se u komentarima na takve članke, dame počnu buniti i govoriti kako je u današnje vrijeme teško naći normalnog muškarca. 


Vjerujem da još uvijek ima dobrih muškaraca, kao i onih loših. Uvijek je tako bilo i uvijek će biti. Mnoge žene su veoma zahtjevne kada biraju muškarce. Sve žele snažne, samopouzdane, brižne muškarce i sposobne da preuzmu odgovornost. 

Kada žena želi ovakvog muškarca pored sebe onda i ona treba da se ponaša tako i da ispuni zahtjeve muškarca. Smatram da postoje neke stvari koje žena nikako ne bi smjela raditi u vezi, a i ako ih uradi, ne bi smjela tražiti oproštaj za svoje postupke. 



Moje mišljenje je, a vjerujem da će se mnogi složiti, da muškarci ne bi trebali tolerisati i oprostiti sledeća ponašanja. 1. Nevjeru; Često možemo čuti kada žena prevari svog partnera, da je on kriv što je ona bila nevjerna jer žene ne varaju bez razloga. 

Moje mišljenje je da je to samo pokušaj prebacivanja krivice na drugoga. Ako niste zadovoljni u vezi prekinite je, a onda radite šta želite. 2. Manipulacija; Mnoge žene na ovan način pokušavaju natjerati muškarca da radi ono što one žele. Postavljaju ultimatume, plaču, uskraćuju nježnost i slično. 



To je ružno i tako nećete natjerati muškarca da pleše kako vi igrate. Ako se vašem muškarcu ne sviđa nešto, a vi ga i dalje pokušavate natjerati da to radi samo pokazujete nepoštovanje prema njemu. 3. Ponižavanje; Žena koja voli svog muškarca nikada ga neće poniziti, uvrijediti, biti drska prema njemu i podcjeniti njegovu muškost. 

Žena treba da nadahne muškarca, da mu pruži naklonost, brigu i nježnost inače neće biti potrebna muškarcu. 4. Misli da bi se samo muškarac trebao truditi u vezi: Mnoge žene govore da ako ih muškarac voli onda treba da ih podrži, zabavi, pomaže u obavljanju kućnih poslova, brine o djeci itd. 

U vezi oboje moraju da se trude jer svaki od partnera ima svoje odgovornosti i prava. Ako muškarac uzdržava porodicu, žena bi trebala preuzeti veći dio kućnih poslova i brinuti se o djetetu. Svako bi trebao dati sve od sebe za sreću drugog. 

5. Laži; Niko od nas nije bezgrešan i svako od nas može doći u iskušenje da ponekad nešto sakrije ili slaže. Ipak, sasvim je druga stvar kada počnemo lagati svakodnevno. Tada je samo pitanje vremena kada će mala laž preći u neku veliku i ozbiljnu, a za to nema oproštaja.

Pokreće Blogger.