Iz ugla jedne žene: Odlučila sam pohvaliti muža svaki dan i uslijedilo je 8 važnih promjena

Prije nekoliko mjeseci sam odlučila da ću početi hvaliti svog muža svakog dana, čak i za najmanju sitnicu koju bi napravio. 


Trudila sam se da uvijek naglasim n jegovu inteligenciju, snalažljivost, snagu i dobar ukus. Moj suprug je u početku bio iznenađen, ali se veoma brzo navikao na pohvale i pažnju koju sam mu posvećivala. Shvatila sam da je pohvala najbolji način da podstaknete muškarca na promjenu. 

Važno je samo da kada hvalite svog muža to bude iskreno, bez lukavih i oštrih doskočica. Prošla su tri mjeseca kako sam započela ovaj eksperiment koji je donio neke jako lijepe promjene u naš bračni život, zato ne namjeravam da ga prekinem. 



1. Moj muž je počeo više da me sluša i da vodi računa o mojim osjećanjima. Sada mnogo češće razgovaramo i otvoreno muga da mu kažem kako se osjećam. 2. Počeo je primjećivati šta volim, a šta ne volim. Zbog toga je počeo češće raditi one stavri koje volim i izbjegavati one koje ne volim. 3. Moj muž je postao samopouzdaniji što je imalo veliki uticaj na njegonu karijeru. 

4. Postao je manje zabrinut i nervozan zbog nekih svakodnevnih problema na koje ne može uticati. 5. Poslije posla uvijek žuri kući i uvijek usput kupi nešto ukusno za jelo ili neki dezert da se zasladimo. 6. Počeo je sve češće da mi poglanja cvijeće bez ikakvog razloga. 



7. Počeo je da mi pomaže oko kuće i da mi govori lijepe riječi. Napokon je popravio sve vodovodne instalacije bez ičije pomoći. 8. Počeo je sve češće da ispunjava sve moje zahtjeve koji su vremenom postali sve rjeđi jer nije čekao da mu kažem da nešto treba uraditi, već je to sam vidio. 

Neko će reći da je pohvala samo još jedna ženska manipulacija! Možda, ali ne vidim ništa loše u tome, jer čovjekovo samopoštovanje raste pred našim očima. Mnogo je žena koje rijetko kada pohvale svog muža jer se plaše da će pretjerati. 

Mislim da je potpuno besmisleno plašiti se da će previše pohvaliti muškarca. Nemojte štedjeti na komplimentima i lijepim riječima koje upućujete svom muškarcu, a naročito nemojte štetidi pohvale. Zapamtite da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara.

Pokreće Blogger.