Govor tijela može biti moćniji od riječi - Otkrijate da li se sviđate muškarcu po njegovom ponašanju

Često zaboravimo da je i govor tijela dio naše komunikacije i našeg načina razmjene misli i osjećaja.


Naši izrazi lica mogu drugima toliko reći o tome kako se osjećamo u određenom trenutku, a da ne moramo izgovoriti niti jednu riječ. Naši pokreti tijela mogu drugima reći ako se osjećamo nelagodno, razočarano, srećno ili zaljubljeno. 

Govor tijela može biti veoma moćno sredstvo jer se čak 80% onoga što govorimo izražava kroz govor tijela i način ponašanja. Ako se zaista sviđate nekom muškarcu, on će to pokazati govorom tijela. U nastavku će mo se osvrnuti na jasne znakove koji mogu pokazati da se sviđate muškarcu, ali i na one koji mogu pokazati da nije zainteresovan za vas. 



Prvo ćemo krenuti sa znakovima da mu se sviđate: 1. Nasmije se kada god vas pogleda; To je jedan od onih glupih osmijeha kada ni on sam ne zna zbog čega se smije. Nemojte se zbog toga nerviratijer je to dobra stvar. Njegov govor tijela vam govori da si ne može pomoći. 

On se u vašem društvu osjeća energično i pozitivno. 2. Provjerava svoj izged; Ni jedan muškarac to ne bi radio da nije zainteresovan za ženu sa kojom je u društvu. Očigledno je da vas želi impresionirati svojim izgledom. 3. Tresu mu se noge i ruke; Nervoza je jedan od najboljih pokazatelja da je muškarac zainteresovan za vas. Njegove ruke i noge će u vašem prisustvu biti jako nemirne. 



4. Suprilno vas dodiruje; Nikad ne potcjenjujte snagu suptilnog dodira. Razlog zašto vas momak suptilno dodiruje je taj što mu mozak to naređuje. Ima taj snažni poriv da vam bude što bliže, pa će mu čak i suptilan dodir pružiti željeno zadovoljstvo. 

Ako muškarac nije zainteresovan za vas on će to takođe pokazati svojim govorom tijela: 1. Izbjegava kontakt očima; Ako primjetite da muškarac izbjegava kontakt očima neka vam to bude znak za alarm. On to čini jer ga očigledno ne zanima ono što imate za reći. 

Možda se samo pretvara da vas sluša dok su njegove misli na nekom drugom mjestu. 2. Lažni osmijeh; Mnogi muškarci su u stanju da sakriju svoja prava osjećanja i prave namjere iza svog osmijeha. 3. Prekrštene ruke; Ako su mu ruke prekrštene kada je sa vama to znači da želi staviti neku vrstu barijere između vas. 

Muškarac to obično čini kada se ne osjeća ugodno u vašem društvu. 4. Češka se po glavi; Ako primjetite da se muškarac češka po glavi dok razgovara sa vama znajte da je zbunjen i da vas uopšte ne sluša šta govorite, ali ne zna kako da vam to kaže i ode. 

Muškarac vam može reći sve što želi, može se pretvarati da je nešto što nije i skrivati neke stvari, ali njegov govor tijela je nešto što nije pod njegovom kontrolom i što će ga uvijek odavati.

Pokreće Blogger.