Feng shui zvončići: Vrste i primjena zvona koja bi mogla privući dobrobit i blagostanje u dom

Zvuk vjetra se smatra jednim od najmoćnijih talismana u feng shuiu. Ako se pravilno postavi u vaš dom bi mogao donijeti mnogo sreće i pozitivne energije. 


Feng shui zvončići su talisman koji u naletima vjetra ili fizičkim kontaktom stvaraju veoma ugodne zvukove. Mnogi ljudi često prave velike greške prilikom postavljanja zvončića zbog čega oni ne stvaraju nikakav pozitivan uticaj. 

Zvončići se sastoje od nekoliko šipki obješenih na poseban vjenac, koje mogu biti izrađene od metala, drveta bambusa ili keramike. Metalne zvončići aktiviraju element metala u domu. Broj broj cijevi na metalnom zvonu treba da bude 6 ili 7. 



Dobro ga je postaviti u zapadni ili sjeverozapadni dio kuće koji simbolizuje djecu i putovanja. Bambusovo zvono simbolizuje element drveta, a aktivira zone bogatstva i porodice koji se nalaze u jugoistočnom i istočnom dijelu kuće. Ovaj talisman može pospješiti uspijeh u poslu. 

Takođe, može vam pomoći da lakše komunicirate sa drugim ljudima. Bambusovo zvono bi trebalo imati 3 ili 4 cijevi. Keramičko zvono predstavlja element zemlje i aktivira područja znanja i odnosa. Ovo zvono bi vam moglo obezbjediti lakšu komunikaciju sa drugima i lakše učenje novih stvari. 



Ovaj talisman poboljšava pamćenje i povećava radoznalost. Keramički zvončić bi trebao imati 5 ili 8 cijevi. Ako zvona u sebi imaju i perje neke price onada može djelovati smirujuće i pomaže u tjeranju loših misli i uspomena, a može povećati pozitivnu energiju doma. 

Kada je u pitanju veličina zvona, dužina cijevi bi trebala biti 15 do 20cm i ne bi trebalo biti ni premaleni, ali ni preveliko. Kada je u pitanju postavljanje feng shui zvončića važno je držati se nekoliko pravila. Nije povoljno stavljati ih u spavaću sobu. 

Možete ih objesiti ispred ulaznih vrata, što će vam pomoći da otjerate zle duhove i privučete samo pozitivne osobe u svoj dom. U kući ga možete postaviti u hodnik i na taj način uskladiti atmosferu u vašem domu. Preporučuje se postavljanje feng shui zvončića u kuhinju ako se ulazna vrata nalaze nasuprot prozoru jer ćete na taj način negativnu energiju pretvoriti u kreativnu. 

Takođe, zvončiće možete objesiti u sobu koja nema prozore jer u takvim prostorijama energija stagnira, a ovaj talisman će ispraviti takvu situaciju. Zvončiće možete objesiti i na balkon. Tako će sve loše ostati vani a u kuću će ući samo pozitivna energija. 

Feng shui zvončiće nikako ne smijete vješati u spavaću ili dnevnu sobu, posebno ne iznad mjesta gdje se sjedi. Takođe treba izbjegavatu upotrebu polomljenih ili iskrivljenih zvončića.

Pokreće Blogger.