Ako nisi spreman da me iskreno voliš - Ostavi me na miru

Zovite me tradicionalistom, ali ja sam osoba koja vjeruje u ljubav na njen klasičan način. Ja vjerujem da je prava ljubav samo ona neraskidiva , samo ona koja traje zauvijek. 


Možete čak reći i da sam opsjednuta samom tom idejom o ljubavi, ali nije me briga. Ja ću uvijek biti osoba koja će tragati baš za tom vrstom ljubavi , koja vas ostavlja bez daha, one vrste ljubavi uz koju ne želite niti vam je potrebna ijedna druga. 

Ja sam osoba koja vjeruje u dobrotu ljudskog srca i zauvijek ću ostati ta osoba. Ja od svoje veze ne želim ništa polovično. Nisam ok sa time da se neko zadrži tu samo kratko vrijeme. Ako želiš da budeš samnom – to mora da bude za cijeli život. Iako zvuči možda ekstremno, ja sam oduvijek takva. 



Ja ne dajem svoj minimum i ništa više prijeko prvog podioka ljestvice - ja dajem sve. Samnom moraš podijeliti sve, jedino tako ću znati da mogu da ti vjerujem u potpunosti. Tvoje najdublje misli, želje, strahove, osjećaje ... želim da znam sve. 

Moraš me uvjeriti da me voliš i da želiš sve samnom, moraš mi dati do znanja da nećeš odustati nakon prve prepreke koja se pojavi, moram da znam da ćeš stalno iznova da me osvajaš i da se boriš – samo tako ću moći uzvratiti istom mjerom . 



Ako misliš da ću se zadovoljiti samo djelićima tvoje pažnje, to nije istina . Neću pristati ni na to da mi pružaš svu pažnju, pa onda samo odjednom prestaneš. Ja želim sve sa tobom . Molim te da me shvatiš ozbiljno, ja nisam neka igračka kojom ćeš da se poigraš i samo me ostaviš po strani, niti ću ja tebe tretirati tako. Želim iskren odnos pun ljubavi i razumijevanja i isto to sam spremna da pružim. 

Nisam takođe fan ni one popularne ''prijatelji sa povlasticama'' rečenice. Mi smo ili prijatelji ili romantični partneri, ja ne miješam te odnose. Ljubav je sveta stvar i nikada je ne narušavajte odnosima koji nisu čisti i koji vas tjeraju da se pitate ko ste vi i šta ste vi u tom odnosu. Ja sam osoba koja će raditi naporno za sve što želi u životu ili se neću truditi uopšte. 

Moja ideja o ljubavi mi govori da za sve treba trud i ja sam spremna na to. Ljubav je jedna od najljepših stvari koje možete da iskusite sa drugim ljudskim bićem. I zato ja uživam u ljubavi cijelim svojim srcem. 

Takođe ja razumijem sve odgovornosti koje dolaze sa ljubavlju i spremna sam da ih podijelim sa svojim partnerom i moram biti sa nekim ko želi podjednako iste stvari kao i ja. Tražim nešto neprolazno i stvarno. Tražim nešto za zauvijek. Ako nisi spreman da mi to daš, bolje je da me ostaviš na miru.

Pokreće Blogger.