Živi život za sebe ne za druge - Svaka zrela i nezavisna žena bi trebala prestati brinutri o 7 stvari

Nemoj da nosiš tu haljinu, prekratka ti je. Obuci nešto preko te bluze, providna je. 


Nađi sebi bolji posao. Ne viđaj je sa mnogo momaka da ne misle da si laka. Počni da vježbaš, zdravo se hrani, smršaj, udaj se rodi, djecu... To su samo neke od stvari koje se očekuju od žene. Društvo pokušava sa nam nametne neke stvari i mi idući tim putem zaboravljamo šta znači biti istinski srećan. 

Život je previše kratak da bi ga trošili na nebitne stvari zato bi svaka žena trebala prestati brinuti i pravdati se za 7 stvari. 1. Kako se oblačiš; To kako se vi oblačite ne treba da bude ničija stvar osim vas samih i svako tuđe mišljene treba da vam bude sasvim nevažno. 



Ako želite da nosite kratne haljine ili uske traperice nosite ih. Niko nema pravo da vam određuje šta ćete obući. 2. Čime se bavite; Nikada nemojte dozvoliti da vas bilo ko uvjeri da ne radite dovoljno. Ne dozvolite da vam neko nabija osjećaj krivice ili manje vrijednosti zbog posla kojim se bavite. 

Ako volite ono što radite, radite to i nemojte da vas brine mišljenje drugih. 3. Šta drugi misle o vama; Nemojte se truditi trošiti svoju energiju pokušavajući da razumijete šta je neko drugi htio da kaže. Ne dopustite da tuđe mišljenje utiče na vas i pronalazak vaše sreće.



4. Šta rade vaši bivši; Vaši bivši su u prošlosti sa razlogom i tamo treba i da ostanu. Fokusirajte se na svoju sadašnjost i iskoristite je najbolje što možete. Vaš život je onakav kakvim ga vi napravite. 5. Vaše prethodne greške; Ako se stalno budete fokusirali na svoju prošlost sami ćete sebe sabotirati. 

Ne možete ići naprijed i tražiti svoju sreću ako živite u prošlosti. 6. Svi ti govore šta da radiš; Vi ste jedini tvorac svog života i jedina osoba koja treba da donosi važne odluke u svom životu. Nemojte dozvoliti da vam bilo ko govori šta je pogrešno, a šta ispravno. 

Vi ste jedina osoba koja ima pravo da odlučuje šta je dobro, a šta loše za nju. 7. Stvari koje ne možete kontrolisati; Brinuti o stvarima koje ne možete da kontrolišete je besmisleno. Samo ćete uzalud trošiti svoje vrijeme i svoju energiju. Prihvatite promjene i dopustite im da vas oblikuju kao osobu.

Pokreće Blogger.