Žene su često spremne sve da trpe zbog djece: Najčešći razlozi zbog kojih ostajemo u toksičnoj vezi

Nažalost, mnogo je onih koji danas ostaju u toksičnim vezama. Ako ste zarobljeni u jednoj takvoj vezi, trebali bi svakako potražiti pomoć. 


Ako znate nekoga ko je u toksičnoj vezi ponudite mu pomoć i budite mu podrška. Mnoge osobe se odlučuju da ostanu u toksičnoj vezi iz mnogih razloga, a mi ćemo se u ovom članku osvrnuti na četiti najčešća. 1. Previše ulažu sebe u vezu; Mnoge osobe koje su u toksičnim vezama ulažu previše u tu vezu do te mjere da se osjećaju nesposobnim da odu. 

Jedan od najčešćih razloga su djeca, a žene su spremne sve da trpe i da ostanu u toksičnoj vezi kako bi njihovoj djeci bilo dobro i kako im ništa ne bi nedostajalo. 2. Ne vide drugu alternativu; Neke žene se plaše napustiti toksičnu vezu iz razloga što će tako izgubiti finanasijsku podršku. 



Često žene koje su u toksičnoj vezi ne rade i zavise od svog partnera. Napuštanjem toksične veze one se plaše da će izgubiti finansijsku podršku i ostati na ulici.Takođe, plaše se da će njihov partner dobiti starateljstvo nad djecom i ne žele da rizikuju da se osvoje od svoje djece. 

3. Ljubav; Nažalost, emocije su te koje ljude često tjeraju da ostanu u toksičnoj vezi. Kada ste zaljubljeni u toksičnu osobu lako možete previdjeti njene negativne osobine. Uvijek pokušavaju u njima pronaći nešto lijepo i pozitivno i žele ostati samo zato što vole svog partnera. 



4. Manipulacija; Mnogi ljudi ostaju u toksičnoj vezi zbog neke vrste manipulacije. Emocionalna manipulacija se često zanemaruje, a veoma je opasna jer ona ima za cilj uništavanje nečijeg samopoštovanja, omalovažavanje i ponižavanje. 

Neko ko je izmanipulisan na ovaj način može vjerovati da nikada neće pronaći nekoga boljeg i često se sva krivica za krizu u vezi prebacuje na njih. Toksična osoba je čak u stanju da prijeti kako će naškoditi sebi ako ga partner napusti i izigravaju žrtvu kako ih partner nebi napustio.

Pokreće Blogger.