Varao me pa rekao da sam mu bila najveća greška - Kasno sam vidjela njegovo pravo lice

Provela sam godinu dana sa muškarcem za kojeg sam mislila da je nevjerovatno pažljiv i brižan. 


Sa njim sam se osjećala emocionalno sigurno, ali u našoj vezi nešto ipak nije bilo kako treba. Većinu naše veze sam bila jako depresivna jer on nije bio u stanju da mi pruži pažnju i ljubav koju sam željela. Uvijek sam morala da tražim malo pažnje i nježnosti kada mi je bilo potrebno jer on nikada nije ništa od toga sam pokazivao.

Ipak, nisam imala snage da ga napustim jer sam mislila da bi to značilo da sam odustala od njega i da sam odustala od nas. U jednom trenutku sam saznala da me vara sa udatom ženom i majkom troje djece. Kada sam ga pitala da li je to istina i kada sam željela da se suoči sa mnom po tom pitanju otkrila sam jednu njegovu stranu koju do tada nisam poznavala. 



On je uvijek bio smiren i nikada nije volio da se svađa i raspravlja, ali ovog puta sve je bilo drugačije. Bio je jako bijesan i vidjela sam da nije se ni malo suzdržavao da taj svoj bijes sakrije. Rekao je da sam ja najveća greška koja mu se dogodila i da je veza sa mnom bila pogrešna od samog početka. 

Koliko god da me povrijedio sa ovim svojim riječima i koliko god da sam bila ljuta u tom trenutku, odlučila sam da budem bolja osoba od njega. Nisam željela da ga vrijeđam niti da mu govorim bilo kakve ružne riječi. 



Samo sam u tišini pokupila svoje stvari i otišla. Sada kada pogledam unazad vidim da naša veza stvarno jeste bila loša, iako je bilo i onih lijepih trenutaka. Nije ih bilo mnogo, ali ih je bilo. Sve što želim sada jeste da nastavim dalje i da nađem nekoga ko će me voljeti ovakvu kakva jesam i ko će biti u stanju da me prihvati u cjelosti. Ako sam ovoliko mogla voljeti pogrešnog čovjeka, koliko ću tek ljubavi imati za onog pravog.

Pokreće Blogger.