Stvari nisu uvijek onakve kakvima se isprva čine - Tek nakon razvoda sam dobila vjeruju u ljubav

Stvar sa povjerenjem je interesantna – nakon što vas neko jednom izda, imate osjećaj da nikada više nećete moći da vjerujete nekome. 


Razlozi zbog koji se parovi razvode uglavnom sadrže aspekt upravo ovog problema – nepovjerenje, manjak komunikacije i kompatibilnosti i kada sve to spojite... razumljivo je zašto u sebi osjećate sumnju da više nikada nećete moći da vjerujete nekome. 

Razvod lomi. Ruši vaš identitet a ovo se dešava jer vremenom smo svo svoje samopouzdanje stavili u ruke svog partnera. Ako ste bili udati/oženjeni za nekoga o kome je ovisio vaš identitet, nije čudno da se nakon razvoda osjećate izgubljeno i slomljeno. 



Moje lično iskustvo sa razvodom bilo je drugačije. Sam brak me je gušio, uticao je na moje mentalno stanje i kada je moj brak konačno završio, osjetila sam olakšanje. Bila sam u toksičnoj vezi, bila sam optužena da varam iako nisam, bila sam psihički loše.. 

moj razvod me je oslobodio i ja sam mogla ponovo da dišem. Osjetila sam olakšanje kakvo nisam osjetila godinama. Iako nije bilo nimalo povjerenja u moj braku, nisam imala problema sa time da vjerujem svom novom partneru. 



Nisam bila ogorčena niti ljuta na sve muškarce, znala sam da je ponašanje mog bivšeg muža duboko usađeno prije nego da stupimo u brak. S' toga ja nisam htjela da završim kao on. Nisam htjela da budem bijesna ''na sav svijet'' , nepovjerljiva i teška sama sebi i zapravo, mislim da je razvod povratio moju vjeru u ljude. 

Kako? Shvatila sam da je svijet pun ljudi sa kojima možete podijeliti svoje romantične osjećaje bez vikanja, galame, svađanja. Bože, kakav koncept. Kako kaže jedna izreka – niste svjesni kako je vazduh zatrovan dok ne udahnete svježiji. 

Razvod može biti bolan, težak i komplikovan. Ali on ne smije i ne treba da znači kraj vjerovanja ljudima. To samo treba da predstavlja kraj nečemu što nije bilo dobro za vas, a svaki kraj jedne stvari početak je drugoj... ko zna šta vas lijepo čeka iza sljedećih vrata koja odškrinete sreći.

Pokreće Blogger.