Razlike između onoga šta muškarci misle i šta govore - Bio sam zauzet ne mora da znači da je u obavezama

Da li ste se ikada zapitali kako muškarac govori jedno, a znači sasvim drugo? Znate da u njegovim riječima ima više značenja, ali niste posve sigurni koje. 


Štaviše, žene vole čuti ono što žele. Na kraju, kako razumjeti istinu? Dešifrujmo: 1. "Trenutno ne želim vezu" znači "ne želim vezu sa tobom". Ako muškarac kaže da trenutno nije spreman ili ne želi vezu, vjerovatno da je ne želi sa vama. Zna da bi mogao povrijediti vaša osjećanja ako bude direktan. 

Uz to, rizikuje da vas odmah izgubi, a to još uvijek ne želi. Potrebni ste mu pored sebe dok ne upozna onu sa kojom želi sve na ozbiljan način. Boravak sa njim teško da će ga natjerati da se predomisli. 2. "Šališ se" znači "u pravu si, ali ne mogu to priznati". 



To se najčešće dešava u svađi. I ovom rečenicom on samo pogoršava sve, jer vas opet krivi, iako zapravo shvatate da i sam griješi. 3. "Zaslužuješ najbolje" znači "nikad ti ne mogu pružiti ono što ti treba" Ovo je faza najboljeg prekida.

Čovjek, odlazeći osigurava da ćete naći nekog ko će se ponašati bolje prema vama. Ali u stvarnosti kaže da on sam nikada ne može biti takav. Neće vam moći pružiti ljubav koju očekujete od njega, jer on vas ne voli dovoljno. 4. "Ko je ovaj tip" znači "ljubomoran sam i moram znati da te i dalje volim".



Muškarci su ljubomorni, ali su ponosni, oni ne vole pokazivati svoju ljubomoru. Dakle, navodno će ih zanimati vaši muški poznanici i prijatelji, navodno slučajno. Zato što se osjećaju ugroženo i plaše se da bi neko mogao zauzeti njihovo mjesto. Samo ga uvjerite da je i dalje čovjek iz vaših snova. 5. "Treba mi više prostora" znači "treba mi vremena da shvatim treba li mi ova veza".

Samo nije siguran želi li nastaviti. Možda te je više upoznao i shvatio da nisi baš ona koju je tražio. A sada želi razmisliti kako ne bi pogriješio. 6. "Bio sam zauzet" znači "više me ne zanimaš". Da, život može biti zauzet, ali ovo nije izgovor koji treba reći partneru. 

Jer kada vam je neka osoba važna, uvijek nađete vremena za nju, posebno kada je ljubav u pitanju. Ako shvati da ne želi biti sa tobom, tada počinje tražiti izgovore. Nema hrabrosti reći istinu, zato kaže da je zauzet. Uz to, pruža mu se prilika da vas koristi ako je potrebno.

Pokreće Blogger.