Predivni pokazatelji da ste i više od majke - Vi ste i njihov učitelj, frizer, terapeut

Biti majka je jedna od najdivnijih stvari koja se može dogoditi ženi. Imate priliku i odgovornost odgojiti svoju djecu i naučiti ih da budu najbolja verzija sebe. 


Vi ste tu da im pružite podršku, razumijevanje, ljubav i naklonost, a sve to besplatno i bezuslovno. Kad imate mamu imaćete vječnog prijatelja i nekog skim ćete moći uvijek razgovarati o bilo čemu. Potrebno je mnogo odricanja, ljubavi, naklonosti, razumijevanja i strpljenja koje morate imati da biste odgajali svoju djecu, a to možete razumjeti samo ako ste majka. 

Evo i nekoliko predivnih stvari zbog kojih ste i više nego samo mama. 1. Najbolji ste prijatelj svom djetetu. Vi ste osoba koja je 9 mjeseci nosila svoje dijete pod srcem. Razgovarali ste sa njima, zaljubili ste se u njih i prije nego što će doći na svijet. 



Oni znaju vaš glas i mogu se smiriti kad osjete vaš miris. Oni mogu prestati plakati ako im samo stavite glavu na srce, jer im je taj ritam dobro već poznat. Ako im se nešto desi, prvo će vas pozvati, a ne oca. Znate li zašto to rade? Jer ste vi za njih broj jedan. Vi ste njihov heroj koji može učiniti da svi loši snovi nestanu. 

Tu ste da poljubite kada zaboli ili kada im treba zagrljaj ili poljubac. Za njih ste vi univerzalni lijek za sve što boli. I to je ono što vas čini tako posebnim.  2. Vi ste njihov doktor. U slučaju da vaše dijete padne, počeće plakati i odmah će dozivati vaše ime. 



Trebaće vam da ih uzmete u naručje i brinete se o njima. To čine jer samo u vas imaju povjerenje. Osjećaju sigurnost u vašim rukama i nema te rane koju vaš poljubac ne može izliječiti. A i ako ih zagrlite i kažete da će brzo proći, povjerovaće vam. 

Vi ste njihov doktor bez obzira šta im se desi. Ako imaju problema, tražiće vašu pomoć jer samo mama zna kako poboljšati stvari. 3. Vi ste njihov omiljeni kuvar. Postoji izreka da nema hrane poput majčine. Mame zaista najbolje kuvaju i zato će se vašoj djeci svidjeti sve što napravite. 

Znaju da ćete uvijek nešto lijepo skuvati što im se sviđa i biće jako srećni zbog toga. Zato se nemojte iznenaditi zašo provode toliko vremena sa vama dok vi kuvate.  Radoznali su za sledeći obrok, a to je dokaz da ste njihov omiljeni kuvar. 

4. Ti si njihova sluškinja. Uz svoju djecu i posao uspjevate stalno održavati kuću čistom. Kupate ih, perete veš, stavite u krevet na spavanje i pričate priče za laku noć. Radite 24/7, a nemate odmora, čak i ako ste na odmoru sa njima, radite sav posao dok se oni zabavljaju. 

Ali kada vidite te osmijehe na njihovim licima, vaše se srce ispunjava srećom i zadovoljstvom. Znate da ste učinili pravu stvar. Kada su vaša djeca srećna i vi ste srećni. 5. Vi ste njihov terapeut. Odgajati dijete nije lako. Kada krenu u vrtić i počnu imati sitnih problema biće zabrinuti za njih, a vi ćete biti ti sa kojima će željeti razgovarati. 

Znaju da dajete najbolji savjet i da će se osjećati bolje nakon razgovora. Vi ste podrška svojoj djeci bez obzira šta se dogodilo. Vi ste odgovorni što su postali visokokvalitetni ljudi. Ti si njihov idol i za njih si jednostavno savršena. 6. Vi ste njihov profesor. Koliko ste puta čuli kada vas dijete zove i pita kako bi nešto trebalo uraditi? To čine jer znaju da ćete dati najbolji savjet. 

Osim toga, ostavićete sve šta radite da popravite automobil ili pronađete dio lutke koji nedostaje. Vjerujte, djeca vide i osjećaju vaš trud i zato vas toliko vole. 7. Na kraju, ti si njihovo sve. Ti si mama, osoba kojoj se najviše dive. 

Vi ste njihov učitelj, kuvar, terapeut, frizer, doktor, najbolji prijatelj i osoba koja tjera sve "izmišljene" negativce da odu. Kad te velike oči pogledaju diveći ti se što možeš popraviti pokvarenu igračku, znaš da je tvoja misija izvršena.

Pokreće Blogger.