Poruka ženama koje su zaglavile u toksičnoj vezi: Nikada ne gubi nadu - Jača si nego što misliš

Znam šta je tuga i bol, i sam a sam je iskusila. Isto tako znam da je kajanje jer mi je srce slomljeno, isčupano iz grudi i ostavljeno tako da trune. 


Moje snove i nade je uništio neko za koga sam mislila da me voli. Voljela sam nekoga zbog koga sam izgubila samopoštpvanje. Nekoga ko je bio previše samoživ da bi me vidio srećnu i uživao u mom osmijehu. Nekoga ko je činio da se osjećam bezvrijedno i ko je učinio da se osjećam nesigurno. 

Voljela sam čovjeka za koga sam bila sigurna da voli mene isto koliko sam i ja voljela njega. Nekoga ko se od simpatičnog i šarmantnog muškarca pretvorio u najsumnjičavije i najljubomornije ljudsko biće. Neko ko se pretvarao da je zaljubljen u mene, ali je sve to bila samo maska za njegove loše namjere i zlonamjerne laži. 



Voljela sam nekoga ko nije bio u stanju voljeti nikoga osim sebe. Nekoga ko me je samo koristio, koji se nikada nije iskreno obradovao što me vidi bez obzira koliko moj osmijeh i sreća bili veliki kada sam ga vidjela. Nekoga kome nije bila namjera da me voli već samo da me posjeduje. 

Voljela sam nekoga ko me je namamio u svoj svijet manipulacija i laži. Nekoga za koga sam mislila da je drugačiji od svih drugih muškaraca koji su prošli kroz moj život. Voljela sam nekoga zbog koga sam se osjećala kao manje vrijedna osoba i koji me uvjerio da me nikada niko neće voljeti. 



Voljela sam čovjeka koji se zakleo da će me voljeti, ali nikada nije pokazao ništa osim laganja, varanja i lošeg ponašanja. Voljela sam nekoga ko je bio ljubomoran na moj život. Na to kako mi se drugi ljudi nasmiju i kako pričaju sa mnom. Nekoga ko nije mogao podnijeti da imam toliko prijateja i kome je smetalo što sam otvorena, komunikativna i ljubazna osoba. 

Voljela sam nekoga ko je bio ljubomoran na moj uspijeh i nekoga ko se trudio da mi uskrati svu slobodu jer nije mogao podnijeti da me vidi kako rastem. Međutim, voljela sam i nekoga ko me učinio jačom osobom. Jer bez obzira na to koliko sam povrijeđena i koliko mi je vremena trebalo da se izvučem iz te veze, sada sam druga osoba.

Preporođena i čista, hrabra i samopouzdana žena koja je prošla kroz pakao, ali se ipak uspjela vratiti. Ja sam žena koja nije izgubila nadu i koja je sada jače nego što je ikada prije bila.

Pokreće Blogger.