Nije vam prijatelj svako ko je fin prema vama: 6 znakova da imate posla sa lažnim prijateljem

Da li znate da se pravi prijatelji smatraju blagom ovih dana? Upravo zato jer je tako teško naći pravo. Nažalost, mnogi od nas okruženi su toksičnim ljudima koji su u našoj blizini dokle god od toga imaju korist. 


Postalo je sve teže uočiti ove ljude jer su postali pravi profesionalci u glumljenju pravog prijatelja. Ovaj tekst će vam pomoći da to lakše uočite. Kako da znate imate li posla sa lažnim prijateljem?  1.Koriste vas isključivo za svoj lični rast Loš prijatelj posegnuće za vama samo onda kada mu nešto treba i kada ima koristi da bude u vašoj blizini. 

Provode vrijeme sa vama samo onda kada njima to odgovara da bi mogli neprimjetno da vas koriste.  2.Nikada nisu tu za vas kada su vam potrebni Vaš bliski prijatelj je onaj koji je uvijek tu za vas, koji je na vašoj strani šta god da se dogodi i želi sa vama podijeliti i one loše momente - ne samo dobre. 



Ako ne možete da računate na njih onda kada oni trebaju vama ... moram vas upozoriti, jer definitivno imate posla sa toksičnom osobom koja brine samo o sebi.  3.Stalno ističu vaše mane Dobar prijatelj je onaj koji vas zna bolje od bilo koga drugog. 

To je osoba koja vas poštuje i prihvata sa svim vašim manama bez toga da ih ističe i tako učini da se osjećate loše. Dobar prijatelj zna vaše loše strane, ali ih ne preuveličava, nego pokušava da vam pomogne da svoje loše aspekte prihvatite, prevaziđete ili promijenite. 



4.Pokušavaju vas kontrolisati/manipulisati sa vama Zdrava prijateljska veza sadrži dvoje ljudi koji se međusobno razumiju i podržavaju, i poštuju odluke i izbore ono drugog. Loš će prijatelj iskorisiti vaša iskrena osjećanja da manipuliše u smjeru koji njima odgovara za lični rast i interest. 

5.Vaša postignuća ih čine ljubomornim Dobar prijatelj je ponosan na vaša dostignuća i raduje se vašem uspjehu zajedno sa vama. Ako ojećate da vam prijatelj zavidi na uspjehu, bolje je odmah shvatiti - to je osoba koju želite što prije udaljiti od sebe. 

6. Ne stoje iz svojih riječi Povjerenje predstavlja temelj svakog zdravog prijateljstva. Kako god, svi znamo, da se povjerenje stiče vremenom. To je glavni razlog zašto pravi prijatelj nikada neće prekršiti obećanje dato vama, jer su svjesni da bi to duboko ugrozilo vaše prijateljstvo.

Pokreće Blogger.